Konferenssi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Konferenssi on tapahtuma, joka on yleensä järjestetty tutkimusta, koulutusta, kollegoiden tapaamista tai valikoidusta aiheesta keskustelemista varten.

Konferensseilla on yleensä enemmän tai vähemmän tiukasti järjestäjien suunnittelema aikataulu, jonka lomassa konferenssivieraat voivat myös tavata toisiaan. Yleensä mukaan on kutsuttu myös aiheeseen liittyviä puhujia, jotka pitävät luentomuotoisia esityksiä. Tapahtumaan voi liittyä myös paneelikeskustelu. Konferenssin järjestävänä tahona toimii yleensä yhdistys, yritys, julkaisu tai yksityishenkilö.

Konferensseja pidetään usein konferenssikeskuksissa tai hotelleissa, joissa on konferenssitiloja. Epäkaupallisia konferensseja järjestetään Suomessa varsin usein yliopistojen yhteydessä tai jopa näiden tiloissa.

Näitä kokoontumisia järjestetään ajoittain myös vapaamuotoisemmista aiheista. Esimerkkejä ovat roolipelaajien konferenssi Ropecon ja erinäiset animea käsittelevät konferenssit, joita myös kutsutaan usein ’Coneiksi’.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Allen, Judy: Event planning : the ultimate guide to successful meeting, corporate events, fundraising galas, conferences, conventions, incentives and other special events. 2nd ed.. Etobicoke: John Wiley & Sons Canada, 2009. ISBN 978-0-470-15574-5. (englanniksi)
  • Rogers, Tony: Conferences and conventions : a global industry. 2nd ed.. Oxford: Butterworth-Heinemann, 2008. ISBN 978-0-7506-8544-3. (englanniksi)
Tämä kulttuuriin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.