Kiuas (kiihdyttämöohjelma)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kiuas
Perustettu 2017
Toimiala Startup- ja kasvuyritykset
Kotipaikka Espoo, Suomi
Aiheesta muualla
Sivusto

Kiuas on Suomessa toimiva aikaisen vaiheen startupeihin keskittynyt yrityskiihdyttämö.[1] Sen tarkoituksena on tuoda yhteen startup-yrittäjiä sekä tarjota heille apua ja verkostoja uuden liiketoiminnan rakentamiseen. Vuonna 2010 ensimmäistä kertaa järjestetyn Summer of Startups -ohjelman jälkeen Kiuas on järjestänyt yli 30 erilaista ohjelmaa ja tukenut yli 300 startup-tiimiä.

Kiuas on voittoa tavoittelematon organisaatio.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Itse Kiuas-brändi syntyi vuonna 2017, kun Aaltoes (Aalto Entrepreneurship Society) yhdisti kaksi ohjelmaa, Summer of Startupsin ja Team Upin, uuden nimen alle.[2]

Vuodesta 2019 eteenpäin Kiuas järjesti kahta eri vaiheen yrityksille suunnattua ohjelmaa, Kiuas Acceleratoria sekä Kiuas Starttia. Vuodesta 2022 lähtien Kiuas on järjestänyt kaksi Kiuas Accelerator ohjelmaa vuodessa, toisen keväällä ja toisen syksyllä. Kiuas myös ylläpitää Kiuas Co-Founder -palvelua, joka yhdistää startup-yrityksiä niissä työskentelemisestä kiinnostuneisiin ihmisiin.

Ohjelmat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kiuas Accelerator[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kiuas Accelerator (entinen Summer of Startups) on Kiuaksen pääohjelma, joka järjestettiin vuoteen 2021 asti joka kesä. Vuodesta 2022 lähtien ohjelma on järjestetty kahdesti vuodessa, keväällä ja syksyllä. Se on kiihdyttänyt vuosien aikana yli sataa startup -yritystä.

Kymmenviikkoinen ohjelma on tarkoitettu alkuvaiheen startup-yrityksille, jotka haluavat kehittää liiketoimintaansa eteenpäin. Ohjelman aikana yritykset osallistuvat workshoppeihin, saavat mentorointia ja neuvoja, sekä verkostoituvat. Ohjelma myös valmistelee yrityksiä sijoituksen keräämistä varten sekä järjestää sijoittajatapaamisia.[3]

Kiuas Start[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kiuas Start oli kaksi kertaa vuodessa järjestettävä neljäviikkoinen ohjelma. Se oli tarkoitettu tiimeille, jotka halusivat muuttaa projektinsa yritykseksi.

Kiuas Start keskittyi idean validointiin, tuotekehitykseen sekä muihin tärkeisiin yrityksen perustamiseen liittyviin aiheisiin.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]