Kirottu koodi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kirottu koodi
Kirjan kansikuva
Kirjan kansikuva
Kirjailija Ilkka Remes
Kansitaiteilija Sami Saramäki
Genre jännitys
Kustantaja WSOY
Julkaistu 2006
Ulkoasu kovakantinen, sidottu
Sivumäärä 248
ISBN 9510320870
Sarja: Nuortenromaanit (ei virallista sarja nimeä)
Edeltävä Pimeän pyöveli
Seuraava Hermes
Nuvola apps bookcase.svg
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Kirottu koodi on Ilkka Remeksen nuorille kirjoittama jännitysromaani, jossa seikkailee muistakin Remeksen kirjoista tuttu Aaro Korpi. Romaanin päällyksen on tehnyt Sami Saramäki ja se julkaistiin vuonna 2006.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aaro Korpi on luokkaretkellä Roomassa, kunnes hän huomaa mielestään epäilyttävän tyypin ja lähtee seuraamaan tätä museoon. Tämä ”epäilyttävä tyyppi” on todellisuudessa rikollinen, joka sotkee museon taideteoksen. Juuri ennen tihutyötä rikollinen katsoo Aaroa silmiin. Poliisit tulkitsevat eleen väärin, ja varkaan paettua Aaro joutuu kuulusteluun. Todellisuudessa tihutyö on vain verho museossa sattuneelle taidevarkaudelle. Aaron selitettyä tilanteen poliisit eivät enää epäile häntä. Kun poliisit ovat tehneet nopean kuulustelun Aaro saa palata retkimajaan. Opettaja ei kuitenkaan ole tyytyväinen Aaron hetkellisestä katoamisesta.

Aaro kutsutaan lisäkuulusteluihin, joka on huono asia koska Aaron luokan olisi tarkoitus lentää kotiin seuraavana aamuna. Aaro katsoo luokkatoverinsa Lauran videokameran nauhaa, ja huomaa Lauran kameralle vahingossa tallentuneen kuvan varkaasta. Laura ei kuitenkaan ole halukas luovuttamaan kameraa. Kuulusteluiden vuoksi Aaro jää Roomaan yhdeksi päiväksi vielä kouluavustaja Essin kanssa. Aarolla on poliiseille arvokasta tietoa, sillä hän on päässyt rikollisten jäljille. Poliisit eivät kuitenkaan usko häntä, joten Aaro lentää kotiin heti kuulustelun jälkeen pettyneenä.

Kotiin päästyään Aaro menee internetiin etsimään tietoa. Vihdoin Aaro pääse rikollisten jäljille, joten Aaro ja Essi lentävät Alpeille, Saksaan ”laskettelemaan”. Saksassa on myös Paolo, Essin poikaystävä jonka hän tapasi Italiassa. Myös Aaron ystävä Niko lentää Saksaan auttamaan Aaroa rikollisten jäljittämisessä. Aaro sanoi Essille menevänsä ”vaeltamaan” Nikon kanssa. Todellisuudessa lihaksikkaalla Aikidoa harrastavalla nuorella miehellä ei ole mitään kokemusta vaeltamisesta.

Paolon avun avulla pojat saavat selville varkaiden olinpaikan. Oikeasti Dietrich ei ole lainkaan kiinnostunut varastamastaan taideteoksesta, vaan Isänsä teoksen taakse jättämästä tärkeästä koodista. Dietrich on menettää hermonsa koodin kanssa, eikä ole huomata Aaroa ja Nikoa, jotka vakoilevat ahkerasti rikollisten tekemisiä. Rikollisten unohtaessa ulko-oven auki, pojat hiipivät taloon sisälle. Achim kuitenkin tulee hakemaan Dietrichin lompakkoa, ja lähtiessään huomaa Aaron ja Nikon talossa. Aaro auttaa Dietrichiä ratkaisemaan koodin, ja yhtäkkiä puolet tuntuvat menevän hieman sekaisin. Dietrich ei ollutkaan niin paha tyyppi kun mitä pojat luulivat. Sen sijaan moni muu asia on aivan erilainen kun mitä Aaro aluksi luuli. Taidevarkauskin tuntuu olevan verho aivan toisenlaiselle rikokselle. Koodin salaisuus paljastuu.