Killing an Arab

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Killing an Arab”
The Cure
Singlen ”Killing an Arab” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta Boys Don’t Cry
 Julkaistu joulukuu 1978
helmikuu 1979 (uudelleenjulkaisu)
 Tekijä(t) The Cure
 Tuottaja(t) Chris Parry
 Tyylilaji post-punk
 Kesto 02.21
 Levy-yhtiö Small Wonder, Fictional
The Curen muut singlet

”Killing an Arab”
1978
Boys Don’t Cry
1979

Killing an Arab” on brittiläisen The Cure -yhtyeen ensimmäinen single. Se nauhoitettiin samaan aikaan yhtyeen debyyttialbumi Three Imaginary Boysin (1979) kanssa, mutta sitä ei kuitenkaan otettu mukaan levylle. Sen sijaan se julkaistiin vuotta myöhemmin albumilla Boys Don't Cry.

Kappaleen ei yhtyeen mukaan ole tarkoitus sisältää rasistisia piirteitä, vaan se kertoo Robert Smithin tulkinnan Albert Camus'n Sivullisen käännekohdasta. Kappaleen sanoitukset kertovat Meursaultin, romaanin päähenkilön, tekemästä murhasta, jonka kohteena on arabi.

”Killing an Arab” herätti paljon huomiota ympäri maailmaa, sillä sen ajateltiin innoittavan väkivaltaisuuksia arabeja kohtaan. The Cure joutui laittamaan ensimmäiselle kokoelmalevylleen varoitustarran, jossa kehotetaan välttämään kappaleen rasistista käyttöä. ”Killing an Arab” oli ainoa Three Imaginary Boys -albumin single, jota ei lisätty albumin uuteen versioon (2004), eikä myöskään Greatest Hits -kokoelmaan (2001).

Vuonna 2005 The Cure esitti ”Killing an Arab” -kappaletta useilla festivaaleilla ympäri Eurooppaa niin, että sen nimi ja sanoitukset olivat muutettu muotoon ”Kissing an Arab”. Kun The Cure esiintyi Royal Albert Hallissa vuonna 2006, kappale sai nimekseen ”Killing another”.