Kevin Shirley

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Kevin Shirley
Syntynyt 29. kesäkuuta 1960 (ikä 57)
Kotoisin Etelä-Afrikan lippu Etelä-Afrikka
Taiteilijanimet The Caveman
Aktiivisena 1970-luku-
Ammatit tuottaja, miksaaja
Soittimet rummut, kitara, basso, kosketinsoitin, klarinetti, oboe, basuuna

Kevin Shirley (s. 29. kesäkuuta 1960) on Etelä-Afrikasta kotoisin oleva musiikkituottaja ja miksaaja, joka tunnetaan myös lempinimellä "The Caveman". Shirleyn ura lähti 1970-luvulta ja hän on tehnyt yhteistyötä monien artistien, kuten HIMin Iron Maidenin, Rushin, Led Zeppelinin ja Dream Theaterin kanssa.

Shirley syntyi Johannesburgissa ja aloitti uransa tuottamalla albumeita monille tunnetuille eteläafrikkalaisille artisteille, kuten Robin Auldille, Julukalle, Jonathan Butlerille, Leslie Rae Dowlingille, Steve Louwille ja Sweatbandille. Hän esiintyi myös oman Council-yhtyeen kanssa, jossa vieraili eteläafrikkainen laulaja Brian Davidson.

Vuonna 1987 Shirley muutti Australiaan missä hän jatkoi työtä monien menestyneiden australialaisten artistin kanssa. Näitä olivat The Hoodoo Gurus, The Angels, Cold Chisel, Girl Monstar, Tina Arena, The Screaming Jets, Baby Animals. Silverchairin menestyneen debyyttialbumin Frogstompin tuottamisen jälkeen Shirley muutti Yhdysvaltoihin. Hän on nykyään Joe Bonamassan tuottaja.

Hän teki Yhdysvalloissa useita menestysalbeita useiden artistien kanssa. Näitä olivat Aerosmith, Journey ja The Black Crowes. Hän tuotti myös kolme albumia Iron Maidenin kanssa ja työskenteli HIM:in ja Slayerin kanssa. Hän on työstänyt myös tunnettua Led Zeppelin -DVD:tä. Shirley miksasi vuonna 2002 Lordin Get Heavy -albumin.

Vuonna 2012 hän teki yhteistyötä Iron Maidenin basistin Steve Harrisin kanssa ja miksasi hänen debyyttisooloalbuminsa British Lion.


Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]