Keskustelu wikiprojektista:Teemasivut

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Avataan keskustelu täälläkin... Teemasivut-malline on mielestäni melko lailla turha, koska se paisuu mahdottoman isoksi kun teemasivuja karttuu lisää ja koska luokka ajaa saman asian. Tulevaisuudessa voisi sen sijaan olla mielekästä koota samaan aihealueeseen liittyviä teemasivuja vastaavanlaisiin mallineisiin (vaihtoehtoisesti tietysti aliluokkiin). -Aslak 29. marraskuuta 2006 kello 16.38 (UTC)

Kannatan. –Anchjo(jutskaa) 21. tammikuuta 2007 kello 20.51 (UTC)

Teemasivut esille[muokkaa wikitekstiä]

Sivulla oleva toteamus teemasivujen vähäisestä tunnettavuudesta pitää varmasti paikkansa. Uskoisin, että käyttäjien kiinnostusta voisi lisätä helposti laajemmalla "tiedottamisella". Tässä muutama ehdotus: mainoksia projektien sivuille, linkit pääluokan sivulle enwikin tapaan ja lopuksi vielä linkki etusivulle. Etusivulla voisi olla ehkä aluksi linkki "pääteemasivulle", joka jäsentäisi enwikin tapaan varsinaiset teemasivut. --jkv 2. huhtikuuta 2007 kello 16.03 (UTC)

Voisi olla hyvä ajatus tuollainen pääteemasivu. Teemasivuja on toistaiseksi vähän ja satunnaisista aiheista, mutta voisihan sellaisen tehdä ainakin rungoksi. –Aslak 3. huhtikuuta 2007 kello 07.49 (UTC)
Niin, se olisi ehkä helpompi saada esille etusivulla (tai muualla) kuin sekalainen kokoelma yksittäisiä teemasivuja. --jkv 3. huhtikuuta 2007 kello 10.14 (UTC)
Tarkoitatko siis tätä? Voisi alkaa yhteistyönä sorvata tuollaista. Olisiko se Teemasivu:Teemasivut? (:o) –Aslak 4. huhtikuuta 2007 kello 19.38 (UTC)
Juuri tuo portaalien portaali oli esikuvanani. Siihen on näkyvä linkki etusivulla. Minä pohtisin vielä hetken sivun nimeä. Olisiko Teemasivu:Etusivu mahdoton ajatus, kun teemasivuilla on kerran oma nimiavaruus? Toinen ehdotus olisi Teemasivu:Luettelo, vaikka kyllä tuo Teemasivu:Teemasivut käy myös. Suunnitteluun tarvittava visuaalisen asettelun taito ei ole vahvuuteni... --jkv 10. huhtikuuta 2007 kello 17.51 (UTC)
Teemasivu:Etusivu voisi olla ihan hyvä. –Aslak 12. huhtikuuta 2007 kello 11.10 (UTC)

Kun kävin läpi noita teemasivuja teemasivuista, mielestäni tänne sopisi parhaiten ro-wikin tai pt-wikin -tyyppinen malli (samaa käytetään myös sv- ja ca-wikeissä). Selkeä ja havainnollinen, varsinkin kuin noita portaaleja ei kovin montaa ole. Mielipiteitä? --Hehkuviini 16. heinäkuuta 2007 kello 14.54 (UTC)

Tässä olisi alkua kehitettäväksi: Teemasivu:Etusivu. Otin pohjan katalaaninkielisestä Wikipediasta. –Aslak 24. heinäkuuta 2007 kello 12.04 (UTC)
Hienoa! On aika hyvä. Oikealla oleva "kuukauden teemasivu"-laatikko on vähän tyhjän oloinen, keksisiköhän sinne jotain järkevää sisältöä? Nyt vain pitäisi luoda puuttuvat teemasivut... =) --Hehkuviini 24. heinäkuuta 2007 kello 18.51 (UTC)
Voisikohan etusivulle lisätä linkin tohon Teemasivu:Etusivuun, että sinne löytäisi joku. Btw, onko jossain pohjaa teemasivuksi, että voisi tehdä nuo puuttuvat? --kallerna 24. heinäkuuta 2007 kello 18.53 (UTC)
Tein lääketieteen teemasivun. Otin pohjan vain toisesta teemasivusta. --Hehkuviini 24. heinäkuuta 2007 kello 22.09 (UTC)
Pitäisiköhän Teemasivu:Etusivu saada jollain tavalla esiin tuohon mallineeseen? Otsikkopalkkiin? --Hehkuviini 25. heinäkuuta 2007 kello 21.20 (UTC)
Ainakin tällä hetkellä näyttäisi siltä, että Teemasivu:Etusivu on linkitetty siitä otsikkorivin sanasta "teemasivut".Roussu 27. heinäkuuta 2007 kello 05.48 (UTC)
Joo, muutin sen eilen. Itse olen sitä mieltä, että koko mallineen joutaisi jo kuopata. Koska se nyt kumminkin on jo valmiiksi kaikilla teemasivuilla, siihen voisi jättää linkin teemasivujen etusivulle, josta lukija halutessaan pääsee navigoimaan muita teemasivuja. Ulkonäöltään se voisi muistuttaa vaikka tätä. Mielipiteitä? –Aslak 27. heinäkuuta 2007 kello 20.35 (UTC)
Kuulostaa ihan hyvältä. Teemasivu:Etusivun linkittämisestä etusivulle pitäisi varmaan keskustella; looginen paikka olisi Keskustelu Wikipediasta:Etusivu, mutta sitä ei kyllä kukaan tunnu lukevan. Linkille tulee mieleen lähinnä kaksi paikkaa: hakuboksin alapuolella (siinä missä on "Kaikki sivut aakkosjärjestyksessä" jne) tai vasemmassa palkissa. Ainakin linkin voisi laittaa Ajankohtaista-sivun Artikkelit-boksiin. Vai mitä mieltä olette? --Hehkuviini 27. heinäkuuta 2007 kello 21.22 (UTC)
Monessa muussa Wikipediassa linkki näyttäisi olevan vastaavassa paikassa, kuin meidän hakulaatikon alla olevat linkit. Roussu 30. heinäkuuta 2007 kello 06.16 (UTC)

Loin Euroopan teemasivun Pohjois-Amerikan vastaavan pohjalta, mutta siitä puuttuu vielä sisältö laatikoista Kuvapoiminta ja Tiesitkö, että... , joten voisiko joku käydä vähän katsomassa mitä asialle voisi tehdä, koska itse en ole mikään koodihirmu, ja aikakin loppuu, koska välillä pitää syödäkin. Muutenkin sitä voisi hioa. Roussu 30. heinäkuuta 2007 kello 11.50 (UTC)

Teemasivut ja etusivu[muokkaa wikitekstiä]

Wikipedia:Etusivulla on nyt piilotettava laatikko Wikipedian aihealueet. Mun mielestäni luokkien ja pääartikkelien sijaan lukijat pitäisi ohjata toimitettuun sisältöön. Ajattelin, että teemasivut voisivat tulevaisuudessa korvata nykyisen karun ja puutteellisen esityksen aihealueista. Teemasivu:Etusivu voisi saada Wikipedia:Selaa luokittain paikan aihealueet linkissä. Miltä kuulostaa? --jkv 5. lokakuuta 2007 kello 13.00 (UTC)

Oikein hyvä ajatus minun mielestäni, mutta vaatii kyllä melkoista kehitystä teemasivuissa. –Aslak 5. lokakuuta 2007 kello 20.27 (UTC)
Muokkasin teemasivujen etusivua vastaamaan paremmin etusivun aihealueita. Tieteet ovat tosin vielä yhtenä möykkynä. –Aslak 5. lokakuuta 2007 kello 20.57 (UTC)
Voisiko teemasivu:etusivua muokata valmiimman näköiseksi vähän fuskaamalla esim. tarjoamalla linkin luokkaan jos aihealueelle teemasivua ei ole? Haluaisin ehdottaa wikipedia:etusivu muuttamista kahvihuoneessa/ao. keskustelusivulla, mutta siinä ei ole paljoa järkeä jos pitää odottaa kaikkien teemasivujen valmistumista. Teemasivujen luomiseen voisi tulla myös vauhtia, jos ne saisi etusivulle esille. --jkv 7. lokakuuta 2007 kello 23.52 (UTC)
Hm, minusta olisi parempi odottaa, mutta voithan aina ehdottaa jos haluat. Ei kyllä ole kovin johdonmukaista jos teemasivujen etusivulla osa linkeistä johtaa teemasivuihin ja osa luokkiin. –Aslak 15. lokakuuta 2007 kello 06.51 (UTC)
Olet oikeassa tuosta johdonmukaisuudesta. Ajatukseni oli että kiinnostus teemasivuja kohtaan kasvaisi kun ne ovat esillä. Kyseessä olisi minusta kuitenkin parannus nykyiseen wp:etusivuun nähden. --jkv 15. lokakuuta 2007 kello 09.02 (UTC)

Ehdotin nyt etusivun keskustelusivulla teemasivun linkittämistä eikä ajatus kohdannut ainakaan välitöntä vastustusta. Muutoksen tarvitaan toki ensin ylläpitäjän tuki. Ehdottaisin että teemasivuun lisättäisiin esim. en-wikin tapaan pääalueet ylimmäs. Näin tarjottaisiin vähemmän punaisia linkkejä. --jkv 18. lokakuuta 2007 kello 22.00 (UTC)

Projektin käyttäjälaatikko[muokkaa wikitekstiä]

Moi, tein projektille pyynnöstä oman käyttäjälaatikon. Se näyttää tältä:

Tämä käyttäjä osallistuu Wikipedian teemasivuprojektiin.




Dilaudid · κ, μ · 29. kesäkuuta 2007 kello 21.49 (UTC)


Teemasivu shakkipelille[muokkaa wikitekstiä]

Olen käydyn kahvihuonekeskustelun lopputulemana panemassa pystyyn Wikiprojektia shakkipelille wikipedian, wikikirjaston ja wikisanakirjan shakkiaiheisen materiaalin kokonaisvaltaisesti koordinoitua kehittämistä varten. Voiko vastaavasti myös teemasivu kattaa saman alueen? --Raimondo 19. lokakuuta 2007 kello 14.53 (UTC)

Kyseessä on kuitenkin eri projektit joilla on omat käytäntönsä, joten en kannata. Yleensä sisarprojekteihin viitataan Aiheesta muualla -osiossa. Linkit voi toki tarjota teemasivun alalaidassa. --jkv 19. lokakuuta 2007 kello 15.41 (UTC)

Teemasivujen komponenttien siirto mallineavaruuteen[muokkaa wikitekstiä]

Teemasivu:Laatikon otsikko on ehdotettu siirrettäväksi mallineavaruuteen. Keskustelu aloitettu mallineprojektin keskustelussa. --Agony (403) 31. lokakuuta 2007 kello 09.51 (UTC)