Keskustelu:Luettelo Mikkelin julkisista taideteoksista ja muistomerkeistä

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lisättävää[muokkaa wikitekstiä]

Moision sairaalan suihkukaivoveistos ja Omille siivilleen -reliefi: https://www.juvanlehti.fi/2017/06/03/justeeri-ja-sirkus-muusina-kesanayttelyyn/ --Aulis Eskola (keskustelu) 7. joulukuuta 2017 kello 15.54 (EET)

Tästä lähteestä voi ammentaa lisää Mikkelin julkisia teoksia. Lisäsin niistä malliksi pari, Pojan ja hanhet sekä Uuden kevään. – Kotivalo (keskustelu) 13. tammikuuta 2018 kello 18.42 (EET)

Multa löytyy tuo Otavan opiston pihalla oleva muistokiven kuva. Ja viereisen talon seinästä toinen muistolaatta, joka kertoi Marskin asuneen siinä talossa pari kuukautta. Listallã ei näy muistolaattoja. Eikö niitä ole aiottu Mikkelistä kerätä? --Paju (keskustelu) 29. heinäkuuta 2018 kello 08.49 (EEST)
Näköjään joku on käynyt kuvaamassa ja lisännyt Otavan opiston pihalla olleen Päämajamuistomerkin. Tuleekohan viereisen talon seinällä killuva muistolaattakin saman kuvaajan toimesta tänne? --Paju (keskustelu) 16. lokakuuta 2018 kello 23.25 (EEST)
Joku ei kuvannut sitä joten ei tule. Mutta ehkä joku muu on ja tulee.--Htm (keskustelu) 16. lokakuuta 2018 kello 23.38 (EEST)
Ok, tiedän ryhtyä kaivamaan. Oli muistaakseni päämaja-ajan plakaati Mannerheimin majapaikasta, jonka kuvasin muistomerkin tavoin pari kesää sitten tuolla Otavassa majoittuessani. --Paju (keskustelu) 17. lokakuuta 2018 kello 00.27 (EEST)
Ladattu fiwikiin. Muistolaaatan kuva näyttää tältä: Mannerheimin majoituspaikan muistolaatta päämajakaudelta - Otavan opisto - Otava - Mikkeli - orig.jpg. Oli muistaakseni lisärakennuksen (Otavantie 2b) etuoven vieressä seinässä. Jää taulukointi toiseen kertaan.--Paju (keskustelu) 17. lokakuuta 2018 kello 04.30 (EEST)
Noita loppuja kulttuurireittien kohteita ei näemmä ole sisällytetty listalle. Esimerkiksi Moisioñ sairaalan edustalta näyttäisi olevan Kesä-teos, joka uupuu taulukosta. Kulttuurireittien kartalla näkyi olevan yhteensä 45 patsasta tai muistomerkkiä Mikkelistä. Taulukossa on vain 33 jos väsyneenä laskin oikein. Eli ainakin 12 teosta uupuu listalta, jonta Käyttäjä:Kotivalo on mainiosti tuonut esille. Jos kerättäisiin muistolaattoja taulukkoon, uupuisi paljon lisää.--Paju (keskustelu) 29. heinäkuuta 2018 kello 09.50 (EEST)
Projektin luetteloissa on noudatettu kahdenlaisia vaihtoehtoja muistolatoista. Muistolaatat ovat joko omana luettelonaan luettelossa (Tampere) tai muistolaatat ovat julkisteosten ja muistomerkkien joukossa (Mikkeli). Helsingin luettelossa on myös muistolaattoja, mutta kun kaupungissa on niitä melkoisesti muiden kohteiden lisäksi, voisi olla hyvä luoda luettelo Luettelo Helsingin muistolaatoista. Muistolaattojen eriyttäminen voi olla hyvä, jos niitä on erityisen paljon, kuten Hämeenlinnassa.--Kulttuurinavigaattori (keskustelu) 29. heinäkuuta 2018 kello 13.25 (EEST)

Mikkeli-wiki. --Aulis Eskola (keskustelu) 30. elokuuta 2018 kello 23.46 (EEST)