Keski-Suomen viestipataljoona

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Keski-Suomen viestipataljoona (lyhenne KSVP) on ollut Suomen puolustusvoimien viestijoukkojen koulutusjoukko-osasto Keuruun varuskunnassa, missä toimi samanaikaisesti myös Keski-Suomen pioneeripataljoona. Keski-Suomen viestipataljoona muodostui 1976, kun alkujaan Hämeenlinnan varuskunnassa toiminut 4. erillinen viestikomppania ja Keuruulle perustettu 5. erillinen viestikomppania yhdistettiin.

Vuodesta 1961 Kouvolassa ja 1979 Mikkelissä toimineen 3. erillisen viestikomppanian toiminnot siirrettiin myös Keski-Suomen Viestipataljoonaan sen toiminnan lakattua 1997.

Keski-Suomen viestipataljoonassa koulutettiin sotilaita radiosähkötykseen, radiolinkkeihin sekä puhelinjärjestelmiin liittyen. Alan aliupseerikoulutus toteutettiin Riihimäellä ja upseerikoulutus Haminassa.

Siirryttäessä maanpuolustusalueisiin siirrettiin Keski-Suomen viestipataljoona Karjalan prikaatin osaksi 1.7. 1998, ja sen nimi muutettiin Itä-Suomen viestipataljoonaksi.

Itä-Suomen viestipataljoonan perinnejoukko-osastot ovat Suomen sisällissodan aikana 5.3.1918 perustettu Kenttälennätinpataljoona, ennen toista maailmansotaa toiminut Viestipataljoona 2 sekä sodanaikainen Viestipataljoona 15, 4. erillinen viestikomppania, 5. erillinen viestikomppania sekä näistä muodostettu Keski-Suomen viestipataljoona.

Itä-Suomen viestipataljoona sijaitsee Vekaranjärven varuskunnassa.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]