Kerttulin lukio

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kerttulin lukio
Koulurakennus on vuodelta 1912.
Koulurakennus on vuodelta 1912.
Sijainti Kaarinankatu 3, 20500 Turku
Perustettu 2012 (Aurajoen urheilulukion ja Kupittaan ICT-lukion yhdistäminen)
Rehtori Tapio Laine[1]
Oppilaita yli 500[1]
Verkkosivut
Kerttulin lukiolla on opetustiloja myös ICT-talossa.

Kerttulin lukio on Turun I kaupunginosassa sijaitseva lukio, joka koostuu yleislukiosta, urheilulukiosta ja ICT-lukiosta. Se syntyi vuonna 2012, kun Aurajoen lukio ja Kupittaan lukio yhdistettiin.[1][2][3]

Kerttulin lukio toimii vanhassa Kerttulin koulun rakennuksessa, joka valmistui vuonna 1912. Koulua on käynyt muun muassa presidentti Mauno Koivisto. Koulu on peruskorjattu ja remontoitu nykyaikaiseksi lukioksi Museoviraston ohjeiden mukaisesti vanhaa kunnioittaen[1]. Kerttulin lukiolla on tieto- ja viestintätekniikan opetustiloja myös ICT-talolla (Kupittaan rautatieaseman vieressä, Joukahaisenkatu 3-5).

Kerttulin lukioon otetaan vuosittain yhteensä 180 uutta opiskelijaa: 28 ICT-linjalle, 70 urheilulukioon ja 82 yleislukioon.[4]

Yleislukio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lukion yleislinjalla voi suorittaa normaalit lukio-opinnot, joihin kuuluvat kaikki pakolliset ja syventävät kurssit koulukohtaisilla soveltavilla opinnoilla täydennettynä. Lisäksi yleislukiolaiset voivat mahdollisuuksien mukaan valita ICT-linjan kursseja.

Urheilulukio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Opetusministeriön myöntämän erityistehtävän mukaisesti Kerttulin urheilulukio tarjoaa lajeissaan huipulle pyrkiville nuorille mahdollisuuden täysipainoisen, joustavasti järjestetyn lukio-opiskelun ja urheiluvalmennuksen yhdistämiseen. Kerttulin urheilulukio on Varsinais-Suomen ainoa ja Suomen toiseksi suurin urheilulukio; se on myös Turun Seudun Urheiluakatemiaa koordinoiva oppilaitos. Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluakatemiastatuksen Turun Seudun Urheiluakatemia sai 2008.

Urheilulinjan opiskelija voi jättää enintään kahdeksan valtakunnallisesti pakollista kurssia pois opinto-ohjelmastaan. Urheiluvalmennuksen kursseja voi suorittaa 12–20. Jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, joka tarkistetaan säännöllisesti.

ICT-lukio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Opetusministeriön myöntämän erityistehtävän mukaisesti Kerttulin ICT-lukio tarjoaa opiskelijalle mahdollisuuden hankkia sellaista informaatioteknologian ja digitaalisen viestinnän osaamista, josta on hyötyä niin opiskelussa kuin myöhemmin työelämässä. Kerttulin ICT-lukio on Suomen ainoa IT-alan erityislukio. ICT-lukio tekee läheistä yhteistyötä Kupittaan kampuksella olevien korkeakoulujen kanssa. ICT-lukiolaisilla on mahdollisuus osallistua jo lukioaikana joillekin yliopiston kursseille, ja hyvin menestyttyään he voivat saada suoran opiskelupaikan Turun yliopiston informaatioteknologian laitokselta. Kerttulin lukiossa toimii Cisco Networking Academy. ICT-linjan opiskelija voi jättää enintään kahdeksan valtakunnallisesti pakollista kurssia pois opinto-ohjelmastaan.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d Lehtinen, Eeva: Uusi Kerttulin lukio on täynnä teknologiaa Turkulainen. 9.8.2013. Arkistoitu 8.7.2018. Viitattu 8.7.2018.
  2. Mäkelä, Kalle: Uusi Kerttulin lukio panostaa moderniin tekniikkaan Yle Uutiset. 13.8.2013. Viitattu 8.7.2018.
  3. Aurajoen urheilulukio piti meteliä oppilaistaan Aamuset. 2.4.2017. Arkistoitu 8.7.2018.
  4. Hakijalle: Kerttulin lukio turku.fi. Turun kaupunki. Viitattu 24.7.2020.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]