Keith Henson

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Keith Henson

Howard Keith Henson (s. 1942) on yhdysvaltalainen elektroniikkainsinööri, joka tunnetaan aktiivisena skientologian vastustajana, sekä elämän pidennystä, kryoniikkaa, memetiikkaa ja evoluutiopsykologiaa käsittelevistä kirjoituksistaan.

1970-luvulla Henson perusti vaimonsa kanssa L5 Societyn, joka yhdistyi myöhemmin National Space Instituten kanssa ja muodosti National Space Societyn. 1980-luvulla hän kiinnostui kryoniikasta ja liittyi Alcor Life Extension Foundationiin. Lisäksi hän toimi Extropy Magazinen paperiversion toimittajana.

Henson vastaan skientologia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1990-luvulla Henson postitti skientologien salaisia kirjoituksia alt.religion.scientology uutisryhmään, koska halusi todistaa skientologien harjoittavan lääketieteellistä huijausta. Skientologit haastoivat Hensonin oikeuteen ja oikeustaistelun jälkeen Henson todettiin syylliseksi tekijänoikeusloukkaukseen (muun muassa Electronic Frontier Foundation on kritisoinut päätöstä). Henson haki itsensä konkurssiin ja osoitti mieltään skientologien elokuvastudio Gold Basen edessä, minkä jälkeen hänet pidätettiin.

Henson tuomittiin puolen vuoden vankeuteen, mutta hän uskoi, että vankilaan joutuminen asettaisi hänet hengenvaaraan skientologien taholta. Niinpä hän haki poliittista turvapaikkaa Kanadasta ja eli Brantfordissa, Ontariossa vuosina 2001-2005. Kun turvapaikka-anomuksesta päätettiin antaa lopullinen ratkaisu, Henson epäili hylkäävän päätöksen johtavan siihen, että viranomaiset palauttaisivat hänet USA:han ja päätti lähteä maasta päätöstä edeltävänä yönä. Henson pidätettiin Arizonassa vuonna 2007. Hänet vapautettiin samana vuonna.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]