Kauppakeskus Duo

Kohteesta Wikipedia
(Ohjattu sivulta Kauppakeskus DUO)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
KauppakeskusDuoLogo.png
Kauppakeskus Duon laajennusosa Hervannan valtaväylän puolelta nähtynä.
Kauppakeskus Duon laajennusosa Hervannan valtaväylän puolelta nähtynä.
Sijainti Hervanta, Tampere
Avattu Vanha osa 1979, laajennettuna 2007
Arkkitehti Vanha osa Raili ja Reima Pietilä, laajennusosa Eero Lahti
Omistaja Citycon Oyj yhtiöidensä kautta
Liikkeiden määrä 44
Päävuokralaisia S-market
K-supermarket
Lidl
Alko
Kerrospinta-ala 21 600 m²
Kävijämäärä 4,0 milj. (2010)
Vuosimyynti 52,5 milj. euroa (2010)
Parkkipaikkoja 380 (joista katettuja 300)
Kerrosten määrä 2
Kotisivu www.kauppakeskusduo.fi

Kauppakeskus Duo on Tampereen Hervannassa sijaitseva liikekeskus. Nimen Duo se sai vuonna 2007 laajennusosan valmistuessa. Alkuperäinen osa valmistui 1979, ja sen on suunnitellut arkkitehtipariskunta Raili ja Reima Pietilä. Se on osa Pietilöiden suunnittelemaa laajempaa kokonaisuutta, jolla pyrittiin parantamaan Hervannan betonilähiömäistä ilmettä.

Nimi "Duo" tulee siitä, että kauppakeskus koostuu kahdesta osasta, sekä uudesta laajennusosasta että alkuperäisestä Raili ja Reima Pietilän suunnittelemasta osasta.

Kauppakeskuksen laajennus on arkkitehtitoimisto Eero Lahti Oy:n suunnittelema ja se kaksinkertaisti valmistuessaan kauppakeskuksen tilat.[1] Bruttoalaa on noin 32 800 m², josta vanhan liikekeskuksen osuus on noin 9 000 m², laajennusosan noin 12 600 m² ja pysäköintihallin noin 11 200 m². Citycon Oyj:n vuokraamaa pinta-alaa on kauppakeskuksessa kokonaisuudessaan noin 13 500 m². Uudisosan avajaiset olivat 26. huhtikuuta 2007.

Kauppakeskuksessa on kolme isoa päivittäistavaramyymälää ja Alko sekä erikoisliikkeitä, ravintolapalveluita ja muita kaupallisia palveluita, joita on yhteensä 43.[2] Kauppakeskuksen pohjakerroksessa on maanalainen pysäköintihalli.[3][4][5]

Kauppakeskus Duon omistajayhtiöiden taustalla on Kiinteistösijoitusyhtiö Citycon Oyj, joka omistaa laajennusosan omistavan Kiinteistö Oy Kauppakeskus Tampereen Hermannin kaikki osakkeet sekä vanhan osan omistavan Hervannan Liikekeskus Oy:n osakkeista 75 prosenttia.[6]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]