Katri Utula

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Katri Utula on suomalainen toimittaja, joka työskentelee Ilta-Sanomissa. Hän on työskennellyt lehden viihdeosastolla sekä TV-lehdessä, jossa työskentelee edelleen. Aikaisemmin Utula on työskennellyt toimittajana Iltalehdessä, MTV3:n uutisten Huomenta Suomessa, Nelosen uutisissa ja Turun Sanomissa. Lisäksi hän on työskennellyt toimittajana MTV3:n ja AVA:n esittämässä Mallikoulu-ohjelmassa sekä juontajana Liv-kanavalla esitetyssä Bachelor Suomi – tilinteko -ohjelmassa. Utula on opiskellut Turun ammattikorkeakoulussa ja Jyväskylän yliopistossa.

Henkilöjournalismiin erikoistunut Utula on tullut tunnetuksi aiemmasta Kyttääjä-blogistaan sekä kantaaottavista kolumneistaan, jotka käsittelevät niin viihdemaailman ilmiöitä kuin yhteiskunnallisiakin asioita.[1] Viime vuosina hän on tehnyt omaa Realityrakkautta-podcastia, jossa käsitellään viihdeohjelmien juonenkäänteitä ja ohjelmiin liittyviä henkilöitä.[2] Lisäksi hän on vetänyt Ilta-Sanomien sivuilla nähtävää Ruuturaati-ohjelmaa, jossa hän on kollegoidensa kanssa pureutunut ajankohtaisiin tosi-tv-ohjelmiin.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Laura Käpyaho: Tavikset vs. julkkikset, s. 11. Viestintätieteiden pro gradu -tutkielma. Vaasan Yliopisto, 2014. Teoksen verkkoversio (viitattu 16.3.2024).
  2. Realityrakkautta - podcast supla. Viitattu 16.3.2024.
  3. Ruuturaati iltasanomat. 2022. Viitattu 16.3.2024.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]