Kasper Muttonen

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kasper Muttonen
Kasper Muttonen vuonna 2015.
Kasper Muttonen vuonna 2015.
Syntynyt 5. kesäkuuta 1979 (ikä 39)
Lappeenranta
Kansallisuus suomalainen
Ala kuvanveisto, maalaustaide

Kasper Muttonen (s. 5. kesäkuuta 1979 Lappeenranta) on helsinkiläinen kuvanveistäjä ja kuvataiteilija. Muttonen on valmistunut Kuvataideakatemiasta vuonna 2003. Taideopintojen lisäksi Muttonen on opiskellut arkkitehtuuria Teknillisessä korkeakoulussa.

Muttosen taiteen punainen lanka on arkkitehtuurin ja kuvataiteen yhteyden ja vuorovaikutuksien tutkimisessa. Hänen teoksilleen on ominaista geometrinen kolmiulotteisuus, jossa tasot, aukot, pinnat ja värit luovat taidehistorian sekoittumista arkkitehtonisiin mielikuviin. Värillisten tilojen kontrasti valettuun betoniin ja rautakauppamateriaaleihin tuo teoksiin dualismia. Taiteellisessa prosessissa unelma rakentamisesta ja rakennetun tilan merkityksistä liukuu kuvataiteen maailmaan.

Vuonna 2014 Muttonen toteutti ”Lapinlahden Lähde” -puu-installaation Lapinlahden sairaalan alueella. Hän on alkuvuoden 2015 Suomen Rooma-instituutin Villa Lanten residenssitaiteilija.

Muttonen on Suomen Kuvanveistäjäliiton jäsen ja on vuodesta 2009 ollut helsinkiläisen taiteilijalähtöisen Galleria Huudon hallituksen jäsen ja kantavia voimia. Hänen teoksiaan on muun muassa Saastamoisen säätiön taidekokoelmassa taidemuseo Emmassa.

Teoksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Taiteilija seikkailee modernin maailman raunioilla. Helsingin Sanomat 14.4.2009.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]