Karolína Kurková

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Karolína Kurková Tribecan elokuvajuhlilla 2011.

Karolína Isela Kurková (s. 28. helmikuuta 1984 Děčín, Tšekkoslovakia) on tšekkiläinen malli, joka tunnetaan parhaiten yhtenä Victoria’s Secretin ”enkeleistä”. Hänen isänsä on tšekkiläinen koripalloilija Josef Kurka ja äitinsä slovakki.

Kurková tapasi syyskuussa 1999 Voguen toimittajia New Yorkissa ja muutti kaupunkiin. Hän sai tarjouksia muun muassa Yves Saint-Laurent’n muotitalolta, ja pian alkoi myös Victoria’s Secret -ura. Hänet nimettiin vuonna 2002 VH1/Vogue Fashion Awards -tapahtumassa vuoden malliksi.

Karolína Kurková oli 16-vuotias ollessaan ensimmäisessä Victoria’s Secret -show’ssaan. Pienenä hän harrasti balettia ja oli muutenkin urheilullinen.

Forbesin mukaan Kurková oli vuonna 2006 maailman yhdeksänneksi suurituloisin malli. Hän asuu New Yorkin Tribecassa. Hän esiintyi vuonna 2007 elokuvassa My Sexiest Year, ja hän on tehnyt myös hyväntekeväisyystyötä.

Vauvana tehdyn leikkauksen takia Kurkovalla ei ole napaa, mutta joissakin muotikuvissa se on lisätty hänelle kuvamanipulaation keinoin.[1]

  1. Carter, Nicole: Karolina Kurkova’s bellybutton mystery solved NYDailyNews.com. 24.11.2008. Viitattu 13.1.2015. (englanniksi)

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.