Tribeca

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee aluetta New Yorkissa. Muita merkityksiä luetellaan erillisellä täsmennyssivulla.
Tribecan alueen kartta. Lounaassa (alalaita) kartta ulottuu Chambers Streetiä seuraavaan Warren StreetiinVesey Street jää vielä muutaman korttelinvälin kartan rajauksen ulkopuolelle.
Hudson Street Tribecassa.

Tribeca (myös kirjoitusasussa TriBeCa) on New Yorkin rikkaimpiin nykyään lukeutuva[1] alue Manhattanin eteläisimmässä kaupunginosassa Manhattan Community District 1:ssä. Sen nimi on alkuperältään akronyymi ilmaisusta ”Triangle Below Canal Street” (”kolmio Canal Streetin eteläpuolella”). Tribecassa asuu noin kymmenentuhatta ihmistä, joista suurin osa on valkoihoisia.

Alue ulottuu Canal Streetiltä Chambers Streetille (tai Vesey Streetille[1]) ja Hudsonjoelta Broadwaylle. Se oli aikaisemmin varastoaluetta, mutta monet varastorakennukset on nyt muutettu loft-asunnoiksi, ja alueelle on tullut uutta liiketoimintaa. Useiden julkisuuden henkilöiden kerrotaan asuvan alueella, esimerkiksi Mariah Carey[2], Harvey Keitel, M. Night Shyamalan, Robert De Niro ja David Letterman.lähde?

Tribecassa on kuvattu useita elokuvia, kuten 1980-luvun menestyselokuva Haamujengi. Siellä järjestetään vuosittain Tribecan elokuvajuhlat.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Neighborhood Profile: Tribeca Nymag.com. Arkistoitu 8.8.2011. Viitattu 13.1.2015. (englanniksi)
  2. New York Post

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]