Kanoottipoolo

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Pelitilanne

Kanoottipoolo on pallopeli, jota pelataan veden päällä viisimiehisin joukkuein. Kukin pelaaja istuu kajakin kyydissä. Tavoitteena on monien muiden joukkuepallopelien tapaan saada tehtyä tietyssä ajassa enemmän maaleja kuin vastustaja. Pallona käytetään samanlaista palloa kuin vesipallossa. Palloa voi liikutella sekä melalla että käsillä. Palloa saa pitää hallussa enintään viisi (5) sekuntia.

Kentällä on yhtä aikaa kymmenen pelaajaa. Joukkueeseen kuuluu maalivahti, kaksi hyökkääjää ja kaksi puolustajaa. Lisäksi joukkueessa on korkeintaan kolme vaihtopelaajaa, joita voi vaihtaa pelin kuluessa. Virallinen peliaika on 20 minuuttia, joka jakaantuu kahteen 10 minuutin jaksoon. Puoliajalla joukkueet vaihtavat kenttäpuoliskoita. Pakollisina pelivarusteina on kasvosuojallinen kypärä ja iskuilta suojaavat liivit.

Suomessa kanoottipooloa pelataan yleisessä sarjassa. Tällä hetkellä turnauksissa on yleisimmin 1. ja 2. divisioona. Kanoottipooloa on Suomessa pelattu jo yli 30 vuotta ja maajoukkue on osallistunut tärkeimpiin kansainvälisiin turnauksiin, ja joukkue oli mukana myös lajin ensimmäisessä MM-turnauksessa Englannissa 1994.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheiluun liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.