Kanoottipoolo

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Pelitilanne

Kanoottipoolo on vauhdikas joukkuepallopeli, jota pelataan viisihenkisin joukkuein kesällä avovedessä ja talvella uimahallissa. Poolossa tarvitaan hyvää kanootinhallintataitoa ja rautaista peruskuntoa. Joukkueet pelaavat ketterillä kolmimetrisillä kajakeilla ja pyrkivät saamaan pallon maaliin, joka on kahden metrin korkeudella vedenpinnasta.

Kentällä on yhtä aikaa kymmenen pelaajaa. Joukkueessa on maalivahti, kaksi hyökkääjää ja kaksi puolustajaa. Vauhdin ylläpitämiseksi on mukana korkeintaan kolme vaihtopelaajaa, joita voi vaihtaa pelin kuluessa. Ottelussa on kaksi kymmenen minuutin erää. Palloa syötetään käsin heittämällä tai melalla vippaamalla. Palloa kuljettavan pelaajan saa taklata kumoon, joten eskimopyörähdys on lajin perustaito. Kanoottipoolossa nähdään tiukkoja kaksinkamppailu tilanteita. Jotta pahoilta loukkaantumisilta vältytään on jokaisella pelaajalla oltava kasvosuojallinen kypärä ja iskuilta suojaavat liivit.

Suomessa kanoottipooloa pelataan yleisessä sarjassa. Tällä hetkellä turnauksissa on yleisimmin 1. ja 2. divisioona. Kanoottipooloa on Suomessa pelattu jo yli 30 vuotta ja maajoukkue on osallistunut tärkeimpiin kansainvälisiin turnauksiin, ollen mukana myös lajin ensimmäisessä MM-turnauksessa Englannissa 1994. 

Kanoottipoolon maajoukkuetoiminta on aktiivista. Suomen naisten ja miesten joukkueet ovat osallistuneet lukuisiin kansainvälisiin turnauksiin viime vuosina. Kanoottipoolossa järjestetään myös valmennusryhmätoiminnan organisoimana muutamia kaikille pelaajille avoimia leirejä vuosittain. 

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheiluun liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.