Kai Järvinen

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Kaide Järvinen Aarne Tenkasena Rakuunarockissa Lappeenrannassa heinäkuussa 2013.

Kai Olavi "Kaide" Järvinen on suomalainen radiotoimittaja. Parhaiten hänet tunnetaan laulaja Aarne Tenkasena, jota hän on esittänyt 1990-luvun alusta lähtien niin radiossa kuin keikoillakin.

Järvisen ura radiossa alkoi 90-luvun alussa Gösta Sundqvistin kanssa Yleisradiolle tekemistään humoristisista radio-ohjelmista. Järvinen oli mukana Sundqvistin lukuisissa radio-ohjelmissa (mm. Tenkasen pohjat, Aamusumpilla, Tietokoneenkorjauskurssi, Koe-eläinpuisto ja Teinitalo) alusta lähtien. Radio-ohjelmat loppuivat Sundqvistin kuoltua vuonna 2003. Sundqvist ja Järvinen loivat yhdessä radio-ohjelmien vakiohahmoksi muodostuneen Aarne Tenkasen. Tenkasen laulajaura alkoi vuonna 1995. Tenkaselta on ilmestynyt viisi studioalbumia.

Tenkanen teki paluun radioon vuonna 2008. Hän juontaa keskiviikkoisin SuomiPOPilla Tohtori Tenkasen temppunurkka -nimistä ohjelmaa.

Kaide Järvinen on tehnyt radio-ohjelmia myös omalla nimellään. Hän on juontanut mm. Radiomafian Radiopuhelin-nimistä ohjelmaa ja ollut mukana myös YleX:n Sporttikornerissa.

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.