Juho-Pekka Rantala

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Juho-Pekka Rantala (s. 1962 Seinäjoki) on suomalainen televisio- ja radiotoimittaja, joka on työskennellyt Yleisradiossa vuodesta 1987. Hän on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta.

Rantala aloitti Yle-uransa 1987 A-studion kesätoimittajana. Hän on toimittanut A-studion lisäksi Yle TV1:ssä lukuisia muita ajankohtaisohjelmia mm. ohjelmia A-piste, A-raportti, A-bros. ja Ulkolinja. Rantala muistetaan myös kriittisistä ja kovatempoisista vaalitenteistä vuoden 2006 presidentinvaaleissa.[1] Vuodesta 2007 alkaen hän on toiminut tuottajana Ylen asiaohjelmissa. Hän on perustanut ja johtaa toimitusta, joka tekee TV1:n alkuillan hyväntuulista asiaohjelmaa Puoli seitsemän.

Vuoden 2013 alusta Rantala on tehnyt Yle Radio 1 -kanavalle viikoittaista talouden suoraa keskusteluohjelmaa Mikä maksaa?.[2][1]

Hänen harrastuksiinsa kerrotaan kuuluvan kirjallisuuden ja kuntoilun lisäksi junioriurheilun tukitehtävät.lähde? Savossa kasvaneena hänen on kuultu luonnehtivan itseään ikuisesti henkiseksi kuopiolaiseksi - mutta ei savolaiseksi.lähde?

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Sampsa Oinaala: Kysy tyhmiä, taloustoimittaja! 26.1.2013. Helsingin Sanomat. Viitattu 24.5.2013.
  2. Mikä maksaa? Yleisradio. Viitattu 24.5.2013.