Puoli seitsemän

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Puoli seitsemän
Puoli seitsemän -ohjelman nykyinen logo
Puoli seitsemän -ohjelman nykyinen logo
Tyyli asiaohjelma
Kestoaika 30 minuuttia
Pääosissa Ella Kanninen
Mikko Kekäläinen
Anniina Valtonen (perjantaisin)
Lloyd Libiso (perjantaisin, Anniina Valtosen äitiysvapaan ajan)
Olli-Pekka Kursi (perjantaisin)
Tuulianna Tola (perjantaisin)
Alkuperämaa  Suomi
Alkuperäiskieli suomi
Verkko Yle TV1
Esitetty 28. lokakuuta 2009 –
Tuotantokausia 7
Jaksoja 2015
Luettelot jaksoista
Tuotanto
Vastaava(t) tuottaja(t) Tiina Klemettilä
Ohjaaja(t) Teemu Holttinen
Tuotantoyhtiö(t) Yleisradio
Palkinnot
Voitetut

Kultainen Venla Paras ohjelma 2022

Kultainen Venla
Paras ohjelma 2018
[1]
Ehdokkuudet Kultainen Venla
Paras TV-ohjelma 2012
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb
Puoli seitsemän logo vuosina 2009-2014.

Puoli seitsemän on Yle TV1:n asiaohjelma. Se lähetetään maanantaista perjantaihin kello 18.30. Ohjelma määrittelee itsensä ”alkuillan hyväntuuliseksi suoraksi asiamakasiiniksi, jonka seurassa saa myös viihtyä”. Ohjelma pyrkii olemaan yleisasiaohjelma: aihepiirejä ovat muun muassa luonto, kuluttaminen, kulttuuri, myös populaarikulttuuri, kädentaidot, tiede yleistajuisesti, terveys ja elämäntyyli. Toimittajan persoona saa näkyä jutussa enemmän kuin normaalissa ajankohtaisjournalismissa. Ohjelman studio-osuudet ovat suoria.

Joka lähetyksessä studiossa on haastateltavana tunnettu vieras.[2] Puoli seitsemän lähetetään Pasilan Mediatalosta. Ohjelma on osa Ylen Urheilu ja tapahtumat -toimitusta.

Jaksot ja vieraat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Historiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäinen Puoli seitsemän -ohjelma lähetettiin 28. lokakuuta 2009, ja sen vieraana oli tanssija ja koreografi Jorma Uotinen. Ajankohtais-viihdeohjelman juontajina aloittivat tuolloin radiosta tuttu Marja Hintikka ja toimittaja Peter Nyman. Ohjelman perjantailähetystä Nymanin tilalla juonsi Mikko Kekäläinen. Ohjelmaa esitettiin aluksi kolmesti viikossa: keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin. Syksystä 2010 alkaen Nymanin siirryttyä MTV3-kanavalle uutisankkuriksi Kekäläinen aloitti ohjelman jokapäiväisenä juontajana. Hän oli aiemmin työskennellyt Yle Radio Suomessa. Samalla ohjelman lähetyspäiviä lisättiin ja sitä alettiin esittää neljänä iltana viikossa.[3][4]

Alkuperäinen naisjuontaja Marja Hintikka jäi äitiyslomalle 26. helmikuuta 2013 esitetyn jakson jälkeen.[5] Hintikan jälkeen ohjelman toisena juontajana toimi syyskuun loppuun 2014 Ella Kanninen.[6] Tästä lähtien ohjelmaa juonsi Susanna Laine, aina lokakuun loppuun 2020.[7] Kanninen palasi Laineen tilalle juontajaksi marraskuun 2020 alusta alkaen.[8] Marraskuun 2020 alusta lähtien perjantaisin ohjelmaa on juontanut Olli-Pekka Kursi yhdessä Susani Mahaduran kanssa syyskuuhun 2021 saakka ja tammikuun 2022 alusta lähtien Anniina Valtosen kanssa[9]. Syksyllä 2022 perjantaihin mukaan tuli myös Tuulianna Tola. Anniina Valtosen äitiysvapaan ajaksi, marraskuun alusta 2023 alkaen, juontajaksi tuli Lloyd Libiso.[10]

Puoli seitsemän juhli tuhannetta lähetystään 9. toukokuuta 2017 suorana Allas Sea Poolilla Helsingin Katajanokalla.[11]

Ohjelman katsojaennätys 691 000 syntyi tammikuussa 2018. Viikkotavoittavuus on talvisin parhaimmillaan 1,5 miljoonaa[12].

Tuotantotiimi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ohjelman vastaavana tuottajana toimii Tiina Klemettilä, tuottajina Velipekka Pekkola, Niina Honka ja Linda Pukka.

Juontajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Entiset juontajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]