Puoli seitsemän

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Puoli seitsemän
Puoli seitsemän logo syksystä 2014 lähtien
Puoli seitsemän logo syksystä 2014 lähtien
Tyyli Asiaohjelma
Kestoaika 30 minuuttia
Pääosissa Susanna Laine
Mikko Kekäläinen
Alkuperämaa Suomen lippu Suomi
Verkko Yle TV1
Esitetty 28. lokakuuta 2009 –
Tuotantokausia 7
Jaksoja 1097
Luettelot jaksoista
Tuotanto
Tuottaja(t) Asta Kujala
Ohjaaja(t) Vesa Lehko, Teemu Holttinen
Tuotantoyhtiö(t) Yle Uutis- ja ajankohtaistoiminta
Palkinnot
Ehdokkuudet Kultainen Venla
Paras TV-ohjelma 2012
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb
Puoli seitsemän logo vuosina 2009-2014.

Puoli seitsemän on Yle TV1:n asiaohjelma. Se lähetetään maanantaista perjantaihin kello 18.30. Ohjelma määrittelee itsensä ”alkuillan hyväntuuliseksi suoraksi asiamakasiiniksi, jonka seurassa saa myös viihtyä”. Ohjelma pyrkii olemaan yleisasiaohjelma: aihepiirejä ovat muun muassa luonto, kuluttaminen, kulttuuri, myös populaarikulttuuri, kädentaidot, tiede yleistajuisesti, terveys ja elämäntyyli. Toimittajan persoona saa näkyä jutussa enemmän kuin normaalissa ajankohtaisjournalismissa. Ohjelman studio-osuudet ovat suoria.

Joka lähetyksessä studiossa on haastateltavana tunnettu vieras.[1] Puoli seitsemän lähetetään Pasilan Mediatalosta. Ohjelman on osa Ylen Uutis- ja ajankohtaistoimitusta.

Jaksot ja vieraat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Historiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäinen Puoli seitsemän -ohjelma lähetettiin 28. lokakuuta 2009, jonka vieraana oli tanssija ja koreografi Jorma Uotinen. Ajankohtaisviihdeohjelma juontajina aloittivat tuolloin radiosta tuttu Marja Hintikka ja toimittaja Peter Nyman. Ohjelman perjantailähetystä Nymanin tilalla juonsi Mikko Kekäläinen. Ohjelmaa esitettiin aluksi kolmesti viikossa: keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin. Syksystä 2010 alkaen Nymanin siirryttyä MTV3-kanavalle uutisankkuriksi Kekäläinen aloitti ohjelman jokapäiväisenä juontajana. Hän oli aiemmin työskennellyt Yle Radio Suomessa. Samalla ohjelman lähetyspäiviä lisättiin ja sitä alettiin esittää neljänä iltana viikossa. [2] [3]

Alkuperäinen naisjuontaja Marja Hintikka jäi äitiyslomalle 26. helmikuuta 2013 esitetyn jakson jälkeen.[4] Marjan sijaisena syyskuun loppuun 2014 työskenteli Ella Kanninen.[5] Tästä lähtien ohjelmaa on juontanut Susanna Laine.[6] Puoli seitsemän juhli 9.5.2017 tuhannetta lähetystään suorana Allas Sea Poolilla Helsingin keskustassa[7].

Puoli seitsemän katsojaennätys 691 000 syntyi tammikuussa 2018. Viikkotavoittavuus on talvisin parhaimmillaan 1,5 miljoonaa[8].

Tuotantotiimi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Puoli seitsemän tuottajana toimii Asta Kujala, apulaistuottajana Erika Skön ja sitä juontavat Susanna Laine ja Mikko Kekäläinen. Toimitussihteereinä ovat Velipekka Pekkola, Antti Karhumäki ja Anu Vilkman. Ohjaajina työskentelevät Vesa Lehko ja Teemu Holttinen.

Juontajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Entiset juontajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]