Juha-Pekka Raeste

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Juha-Pekka Raeste

Juha-Pekka Raeste (s. 4. tammikuuta 1962[1]) on suomalainen toimittaja, joka on näkyvimmin toiminut Helsingin Sanomien Nyt-liitteen perustajana ja ensimmäisenä esimiehenä 1995–2000 sekä Taloussanomien päätoimittajana marraskuusta 2007[2] toukokuuhun 2009. Hän on tunnettu myös Yle TV2:n Tuomio-ajankohtaisohjelman puolustusasianajajana.

Kesäkuusta 2009 alkaen Raeste on toiminut Helsingin Sanomien politiikan toimittajana. Sittemmin työn paino on keskittynyt vahvasti talouteen.

Raesteen ja Otso Kauton käsikirjoittama ja Kauton ohjaama, Molièren Saituriin perustuva näytelmä sai ensi-iltansa lokakuun 18. päivänä 2023 Tampereen työväen teatterin (TTT) suurella näyttämöllä. Hanke sai alkunsa, kun TTT:n teatterinjohtaja Kautto näki Raesteen esiintyvän HS:n Musta laatikko -teatteriesityksessä TTT:n lavalla kertomassa teknologiayhtiö Amazonista.[3]

Raeste kirjoitti 1980-luvun lopulla pakinoita Ylioppilaslehteen ja Helsingin Sanomien Kuukausiliitteeseen nimimerkillä Musta pää Pekka Nurmisen kanssa. Ennen Taloussanomien päätoimittajuutta hän oli Helsingin Sanomien taloustoimittaja. Koulutukseltaan Raeste on oikeustieteen kandidaatti Helsingin yliopistosta. Hän valmistui ylioppilaaksi Helsingin Suomalaisesta Yhteiskoulusta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä toimittajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.