Joseph P. Kennedy III

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Joe Kennedy III
Joe Kennedy III, 115th official photo.jpg
Yhdysvaltain edustajainhuoneen jäsen Massachusettsin 4. vaalipiiristä
Edeltäjä Barney Frank
Henkilötiedot
Syntynyt4. lokakuuta 1980 (ikä 41)
Brighton, Massachusetts, Yhdysvallat
Kansalaisuus  Yhdysvallat
Ammatti poliitikko
Puoliso Lauren Birchfield
Lapset 2
Vanhemmat Joseph Patrick Kennedy II
Sheila Brewster
Tiedot
Puolue demokraatit
Koulutus Stanford University (BS)
Harvard University (JD)
Nimikirjoitus
Nimikirjoitus
Aiheesta muualla
kennedy.house.gov

Joseph ”Joe” Patrick Kennedy III (s. 4. lokakuuta 1980 Brighton, Massachusetts) on yhdysvaltalainen lakimies ja demokraattipoliitikko.[1] Tammikuusta 2013 lähtien[1] hän on edustanut Massachusettsin 4. vaalipiiriä Yhdysvaltain edustajainhuoneessa. Vaalipiiriin kuuluvat Bostonin läntiset esikaupunkialueet ja Massachusettsin eteläinen rannikko.

Kennedy syntyi Brightonin kaupunginosassa Bostonissa. Valmistuttuaan Stanfordin yliopistosta hän työskenteli kaksi vuotta vapaaehtoisena rauhanjoukoissa Dominikaanisessa tasavallassa. Vuonna 2009 hänestä tuli oikeustieteen kandidaatti Harvardin yliopistossa. Hän erosi syyttäjän virasta alkuvuodesta 2012, jotta voisi pyrkiä edustajainhuoneeseen. Kennedy valittiin ja vannoi virkavalansa 3. tammikuuta 2013[1]. Kennedy on valinnut jättävänsä paikkansa edustajainhuoneessa ja pyrkivänsä osavaltion senaattoriksi isosetiensä Edward M. Kennedyn ja John F. Kennedyn tavoin. Valinta sisältää riskin sillä jos hän ei tule valituksi, hän joutuu täysin ulos hallinnosta. Kukaan Kennedy ei ole koskaan hävinnyt äänestystä Massachusettsin osavaltiossa.[2]

Kennedyllä on kaksoisveli Matthew Rauch ”Matt” Kennedy. Hänen isänsä on poliitikko Joseph Patrick Kennedy II, ja hän kuuluu siis ”Kennedyn klaaniin”; hän on oikeusministeri Robert F. Kennedyn lapsenlapsi, presidentti John F. Kennedyn veljenpojanpoika ja suurlähettiläs Joseph P. Kennedyn lapsenlapsenlapsi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c Kennedy, Joseph P. III, (1980 - ) Biographical Directory of the United States Congress. Viitattu 28.7.2019. (englanniksi)
  2. Elina Huttunen: Joe on Kennedyn klaanin tuorein toivo. Iltalehti, 1.9.2020.
Tämä poliitikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.