Jopen videokoulu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jopen videokoulu
Tyyli komedia
Kestoaika 15 minuuttia
Pääosissa Jope Ruonansuu
Tommi Reponen
Alkuperämaa  Suomi
Verkko MTV3
Esitetty 25. toukokuuta – 29. heinäkuuta 1993

Jopen videokoulu on suomalainen Vizor Oy:n tuottama vuonna 1993 valmistunut komediasarja. Sarjaa esitettiin MTV3-kanavalla kesällä 1993. Sarjan pääosissa ovat Jope Ruonansuu ja Ruonansuun aisaparina tunnettu Tommi Reponen.

Sarja kertoo videokameraostoksille saapuvasta Immosta (Reponen), jota videokaupan myyjä Linssi (Ruonansuu) lähtee opastamaan videokuvaamisen saloihin. Kaksikko päätyy harjoittelemaan kesän mittaan videokuvauksen perusteita sekä esimerkiksi musiikkivideon, mainosklipin, TV-haastattelun ja kotimaisen elokuvan tekemistä.

Välillä ohjelmassa esitetään myös Hauskat kotivideot-tyylisisiä amerikkalaisia kotivideokohelluksia, joita Reposen ja Ruonansuun hahmot kommentoivat. Ohjelmaan sai myös lähettää omia kotivideoita, ja sarjassa nähdään jonkin verran myös suomalaisia hauskoja kotivideoita.

Suurin osa jaksoista sisältää Jope Ruonansuun jostakin biisistä tehdyn, Ruonansuun ja Reposen näyttelemän musiikkivideon.

Sarjaa ei ole uusittu eikä sitä ole julkaistu dvd:llä, koska MTV3 tuhosi sarjan alkuperäiset masternauhat.lähde? Syynä oli se, että sarjassa olleista alun perin Kolmoskanavalta käyttämättä jääneistä amerikkalaisista kotivideopätkistä oli maksettu vain yhden esityskerran verran.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]