Jokeri (arvontapeli)

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jokeri on Veikkauksen onnenpeli, jossa pelaaja voittaa, jos hänen kupongissaan kaksi tai useampi numeroa on samalla paikalla kuin arvotussa seitsennumeroisessa numerosarjassa.

Veikkauksen Jokeri-pelejä pelataan kolmesti viikossa; Keskiviikko-Jokeria pelataan Vikingloton yhteydessä ja Perjantai-Jokeria pelataan Eurojackpot pelin yhteydessä ja Lauantai-Jokeria viikoittaisen Lottoarvonnan yhteydessä. Myös pelaaminen omana pelinä on mahdollista.

Marraskuussa 2009 pelin lähetys muuttui. Uudistuneessa lähetyksessä mukana oli studioyleisö ja jokeri-hahmo, jota esitti näyttelijä Juha Varis.[1] Jokeri-hahmo poistui ruudusta vuonna 2011, mutta Jokeri-klubi nähtiin lähetyksessä vielä kahden vuoden ajan, aina viimeiseen Ylen näyttämään lottoarvontalähetykseen asti.

Ensimmäinen Lauantai-Jokerin 7 oikein -tulos löytyi Kuopiossa Saarijärventien R-kioskilla pelatusta jokeririvistä. Tulos arvottiin 25.9.2010. Voittaja sai palkinnoksi miljoona euroa.[2]

Kesäkuussa 2015 Jokeri uudistui siten, että mukana on nyt tuplausnumero: jos rivin viimeinen numero osuu kohdalle, pelaaja saa voittonsa kaksinkertaisena. Ensimmäinen Jokeri-arvonta tuplausnumeron kanssa arvottiin 10.6.2015. Lisäksi aikaisemmin vuosina 1978–1990 Veikkauksen mainonnassa esiintynyt piirretty Jokeri-hahmo palasi tässä yhteydessä takaisin.[3]

Jokerin sääntöjen takia jättipotteja ei synny, kuten Veikkauksen Lotto-pelissä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2009/11/jokeri_poiki_kymmenia_palautteita_veikkaukselle_1144353.html
  2. http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=2256748
  3. https://www.veikkaus.fi/fi/artikkeli#!/dimy/kampanjat/pottipelit/jokeri-tuplaus

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä harrastuksiin tai vapaa-aikaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.