Jokeri (arvontapeli)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jokeri on Veikkauksen onnenpeli, jossa pelaaja voittaa, jos hänen kupongissaan kaksi tai useampi numeroa on samalla paikalla kuin arvotussa seitsennumeroisessa numerosarjassa.

Veikkauksen Jokeri-pelejä pelataan kolmesti viikossa; Keskiviikko-Jokeria pelataan Vikingloton yhteydessä ja Perjantai-Jokeria pelataan Eurojackpot pelin yhteydessä ja Lauantai-Jokeria viikoittaisen Lottoarvonnan yhteydessä. Myös pelaaminen omana pelinä on mahdollista.

Marraskuussa 2009 pelin lähetys muuttui. Uudistuneessa lähetyksessä mukana oli studioyleisö ja jokeri-hahmo, jota esitti näyttelijä Juha Varis.[1] Jokeri-hahmo poistui ruudusta vuonna 2011, mutta Jokeri-klubi nähtiin lähetyksessä vielä kahden vuoden ajan, aina viimeiseen Ylen näyttämään lottoarvontalähetykseen asti.

Ensimmäinen Lauantai-Jokerin 7 oikein -tulos löytyi Kuopiossa Saarijärventien R-kioskilla pelatusta jokeririvistä. Tulos arvottiin 25.9.2010. Voittaja sai palkinnoksi miljoona euroa.[2]

Kesäkuussa 2015 Jokeri uudistui siten, että mukana on nyt tuplausnumero: jos rivin viimeinen numero osuu kohdalle, pelaaja saa voittonsa kaksinkertaisena. Ensimmäinen Jokeri-arvonta tuplausnumeron kanssa arvottiin 10.6.2015. Lisäksi aikaisemmin vuosina 1978–1990 Veikkauksen mainonnassa esiintynyt piirretty Jokeri-hahmo palasi tässä yhteydessä takaisin.[3]

Jokerin sääntöjen takia jättipotteja ei synny, kuten Veikkauksen Lotto-pelissä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2009/11/jokeri_poiki_kymmenia_palautteita_veikkaukselle_1144353.html
  2. http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=2256748
  3. https://www.veikkaus.fi/fi/artikkeli#!/dimy/kampanjat/pottipelit/jokeri-tuplaus

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä harrastuksiin tai vapaa-aikaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.