John McClane

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
John McClane
Luoja(t) John McTiernan
Bruce Willis
Jeb Stuart
Elokuva Die Hard – vain kuolleen ruumiini yli (1988)
Die Hard 2 – vain kuolleen ruumiini yli (1990)
Die Hard – Koston enkeli (1995)
Die Hard 4.0 (2007)
A Good Day to Die Hard (2013)
Elokuvasarja Die Hard
Ammatti ammattipoliisi, etsivä
Näyttelijä(t) Bruce Willis

John McClane on kuvitteellinen hahmo Die Hard -toimintaelokuvasarjassa. Hahmoa näyttelee Bruce Willis.

Älykäs ja taitava aseenkäsittelijä McClane on yksi kaikkien aikojen tunnetuimpia elokuvasankareita. McClane on esiintynyt elokuvissa Die Hard – vain kuolleen ruumiini yli (1988), Die Hard 2 – vain kuolleen ruumiini yli (1990), Die Hard 3 - koston enkeli (1995) ja Die Hard 4.0 (2007) ja A Good Day to Die Hard (2013).

Henkilötietoja

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

John McClane on syntynyt vuonna 1955. Hänellä on ex-vaimonsa Holly Genneron kanssa kaksi yhteistä lasta: poika John ”Jack” McClane Jr. ja tytär Lucy McClane. McClanen isä on Marc Coleman ja hänen serkkunsa on Kevin D’Arcy.

John McClane on taitava aseenkäsittelijä ja saanut kunniamainintoja poliisiasemalla. McClanen virkamerkki ja virka ovat olleet hyllytettynä kaksi vuotta, nykyään ne ovat kuitenkin palautettu. McClanen lempinimiä on ”Cowboy” ja ”Roy”.

John McClane poltti nuorempana tupakkaa ja käytti paljon alkoholia. Elokuvassa Die Hard 3 - Koston Enkeli hän viettää krapulapäivää New Yorkissa juosten roistojen perässä.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.