Johanna Nordling

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Johanna Nordling
Henkilötiedot
Syntynyt 1979
Toijala, Suomi
Kansalaisuus Suomen lippu Suomi
Titteli Urheilusanomien Saksan-kirjeenvaihtaja

Johanna Nordling (s. 1979 Toijala) on suomalainen urheilutoimittaja, kirjailija ja entinen jalkapalloilija. Nordling valittiin vuonna 2015 vuoden urheilutoimittajaksi[1].

Nordling on naimisissa saksalaisen Christoph Ellesin kanssa[1].

Elämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Urheilutoimittajana ja kirjailijana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nordling on opiskellut ja elänyt pitkään Saksassa[1]. Nykyisin hän toimii saksan kielen opettajana Krefeldin kansalaisopistossa[1]. Vuonna 2006 hän voitti arvostetun J. H. Erkon kirjoituskilpailun novellillaan[2]. Nykyisin Nordling työskentelee myös Ilta-Sanomien urheilulehden Urheilusanomien toimittajana ja Saksan kirjeenvaihtajana[1]. Hän kirjoittaa lehteen pitkiä juttuja pääosin Saksan jalkapallosta[1]. Paljon kiitosta hänen jutuistaan sai muun muassa juttu Bosnia ja Hertsegovinan jalkapallomaajoukkueen pelaajista, jotka joutuivat pieninä sodan keskelle. Suureksi osaksi noiden artikkeleidensa perusteella Nordling valittiin maaliskuussa 2015 vuoden urheilutoimittajaksi.

Jalkapalloilijana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Johanna Nordling on jalkapalloilijana Toijalan Pallo-49:n kasvatti[1]. Hän edusti vuodet 1996–1999 Naisten SM-sarjassa pelannutta Tampereen Ilvestä[1]. Vuonna 1996 hän saavutti SM-sarjasta pronssia ja seuraavana vuonna hopeaa Suomen Cupista[1].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d e f g h i Palonen, Joose:"Qatariin en lähde". Urheilusanomat 13/2015, s. 10-11
  2. http://www.erkonkilpailu.net/voittajat_2006.html