Joe Cipriano

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Joe Cipriano
Joe Cipriano.jpg
Henkilötiedot
Syntynyt 8. syyskuuta 1954 (ikä 64)
Yhdysvallat Waterbury, Connecticut
Ammatti Ääninäyttelijä
Siviilisääty Naimisissa
Puoliso Ann Gudelsky Cipriano
Lapset Dayna (1984)
Alex (1987)
Aiheesta muualla
Kotisivu

Joe Cipriano (oik. David Joseph Cipriano, s. 8. syyskuuta 1954 Waterbury, Connecticut) on yhdysvaltalainen ääninäyttelijä, joka on toiminut kuuluttajaäänenä monille suurille televisiokanaville, kuten NBC:lle ja FOXille.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cipriano toimi aluksi DJ:nä kotikaupunkinsa radioasemalla Waterburyssä ollessaan vielä high schoolissa. Koulun jälkeen hän meni työskentelemään Washingtoniin NBC:lle, sekä radiokanavalle WKYS FM.[1] Samalla Cipriano tapasi vaimonsa, joka työskenteli samassa rakennuksessa WRC AM radiokanavalle. Pari muutti vuonna 1980 Los Angelesiin, jossa Cipriano työskenteli aluksi radiokanaville KHTZ, KKHR ja KIIS FM ennen kuin hänen uransa kuuluttajana sai alkunsa. Vuonna 1988 Ciprianosta tuli FOXin kuuluttajaääni, sekä vuonna 1997 CBS:n. Lisäksi hän toimii myös mainosäänenä samoille kanaville Food Networkin ja useiden muiden televisiokanavien ohella. Cipriano oli myös mukana kuuluttaja äänenä televisiosarjoissa Saman katon alla, Surface, Identity ja Thank God You're Here vuosien 2005–2007 aikana.

Vuonna 2005 hän oli CBS:llä esitetyn Emmy-gaalan kuuluttaja äänenä ja vuotta myöhemmin Cipriano oli NBC:llä Primetime Emmy -palkinto gaalan kuuluttajaäänenä, jossa Conan O'Brien toimi gaalan isäntänä. Hän kuulutti myös kolme kertaa Grammy-gaaloja vuosina 2000–2002.

Vapaa-ajalla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cipriano asuu yhdessä vaimonsa ja kahden lapsensa kanssa Beverly Hillsissä. Hän harrastaa vapaa-ajallaan tennistä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Interview with Joe Cipriano joecipriano.com Viitattu 18.7.2010 (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]