Jill Hennessy

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jill Hennessy
Jill Hennessy vuonna 2010.
Jill Hennessy vuonna 2010.
Henkilötiedot
Koko nimi Jillian Noel Hennessy
Syntynyt25. marraskuuta 1968 (ikä 54)
Edmonton, Alberta, Kanada
Ammatti näyttelijä
Puoliso Paolo Mastropietro (2000–)
Lapset 2
Näyttelijä
Aktiivisena 1988–
Merkittävät roolit “Doctor Jordan Kavanaugh” Yli synkän virran
“Claire Kinkaid” Kova Laki
“Dr.Marie Lazarus” Robocop 3
Aiheesta muualla
www.jillhennessy.com
IMDb
Elonet
AllMovie

Jillian Noel Hennessy (s. 25. marraskuuta 1968 Edmonton, Alberta) on kanadalainen näyttelijä, joka tunnetaan televisiosarjoista Kova laki ja Yli synkän virran.

Elämäkerta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lapsuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hennessy syntyi Edmontonissa, Albertassa. Hänen isänsä, John Hennessy, oli lihamyyjä, joka vaati huomattavasti matkustamista ja johti perheen toistuviin muuttoihin. Hänen äitinsä, Maxine, jätti perheen vuonna 1982, ja Jillin kasvatti osittain hänen isänäitinsä, Eleanor, joka asui Kitchenerissä, Ontariossa. Hänellä on nuorempi veli, John Hennessy Jr., ja identtinen kaksoissisko Jacqueline, joka on sanomalehtitoimittaja ja televisiojuontaja Kanadassa. Hennessyllä on irlantilaiset, ranskalaiset, ruotsalaiset ja italialaiset sukujuuret isänsä puolelta, ja suurimmaksi osaksi Ukrainan, kuten myös Itävallan, mustalaissukujuuret äitinsä puolelta. Hän valmistui Grand River Collegiate Institute:sta Kitcheneristä, Ontariosta.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hennessy ja hänen siskonsa esittivät kaksoispuhelintyttöjä elokuvassa Erottomattomat vuonna 1988. Hänet listattiin lyhyeksi ajaksi Dana Scullyksi Salaiset kansiot -sarjaan. Hennessy on kuuluisin rooleista Claire Kincaidina Kova laki -sarjassa (1993–1996) ja Jordan Cavanaugh'na Yli synkän virran -sarjassa. Vuonna 1999 Hennessy näytteli Lisaa lesbo-elokuvassa Chutney Popcorn, ja vuonna 2000 hän kirjoitti, tuotti ja apuohjasi indie-elokuvan The Acting Class.

9. kesäkuuta 2007 Hennessy pääsi Kanadan Walk Of Fameen.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hennessy on naimisissa ravintoloitsija Paolo Mastropietron kanssa. Heillä on kaksi lasta, syyskuussa 2003 ja marraskuussa 2007 syntyneet pojat.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]