Jerome Dillon

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jerome Dillon
Henkilötiedot
Syntynyt16. heinäkuuta 1969 (ikä 51)
Ammatti muusikko, lauluntekijä, säveltäjä, tuottaja
Muusikko
Aktiivisena 1996–
Tyylilajit hard rock, industrial rock, alternative rock, poprock, ambient, electronica
Soittimet rummut, kitara, piano, basso, koskettimet
Yhtyeet Nine Inch Nails, Nearly, Howlin' Maggie, Gary Numan, Greg Dulli, Dave Navarro, Keith Hillebrandt, Robin Finck, Sedativ
Levy-yhtiöt Columbia, Interscope, Nothing, Infernal, Kufala, La Cosa Nostra, Cooking Vinyl, Metropolis, Synthellec, RCA
Aiheesta muualla
Kotisivut

Jerome Dillon (s. 16. heinäkuuta 1969) on yhdysvaltalainen muusikko, joka tunnetaan parhaiten Nine Inch Nails -yhtyeen kiertuerumpalina vuosina 1999-2005. Hän soittaa myös kitaraa.

Dillon työskenteli Nine inch nailsin Trent Reznorin kanssa studiossa albumeiden Things Falling Apart, And All That Could Have Been, Still ja With Teeth tekovaiheissa. Hän soittaa myös rumpuja The Fragile -albumin We're In This Together -kappaleessa.

Dillon soitti rumpuja Fragility -kiertueilla (1999-2000) sekä With Teeth -kiertueella (2005-2006) lokakuuhun 2005 asti. 16. syyskuuta 2005 Nine Inch Nailsin esiintyminen keskeytettiin, koska Dillonilla oli rintakipuja ja epäsäännöllisiä sydämen iskuja. Hän soitti vielä seuraavassa konsertissa, mutta kivut jatkuivat, joten hänet korvattiin Alex Carapetiksella ja myöhemmin Josh Freesellä. 28. lokakuuta 2005 Dillon ilmoitti, ettei enää palaa Nine Inch Nailsiin. Syy ei ollut ainoastaan terveysongelmat vaan myös muut erimielisyydet yhtyeen kanssa. Dillonilla on tällä hetkellä sooloprojekti nearLY, joka on julkaissut yhden albumin.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]