Jeremy Sisto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jeremy Sisto
Henkilötiedot
Koko nimi Jeremy Merton Sisto
Syntynyt6. lokakuuta 1974 (ikä 48)
Yhdysvallat Grass Valley, Kalifornia
Näyttelijä
Aktiivisena 1991–
Merkittävät roolit Elton
(Clueless)
Billy Chenowith
(Mullan alla)
Batman
(Oikeuden Puolustajat: Uusi rintama)
Palkinnot

D.I.F.F. Jury (2003)
Special Jury (2003)

Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Jeremy Merton Sisto (s. 6. lokakuuta 1974 Grass Valley, Kalifornia, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen näyttelijä, joka on tehnyt useita elokuva- ja televisiorooleja. Parhaiten hänet tunnetaan roolistaan Billy Chenowithina HBO:n sarjassa Mullan alla. Hänen muistettavimpia elokuvaesiintymisiään ovat muun muassa Clueless, Suicide Kings – epätoivoinen salaliitto, Kolmetoista ja Raamattu: Jeesus. Hän on myös esiintynyt Twisted Sister -yhtyeen videossa "We're Not Gonna Take It".

Perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jermey Sisto syntyi Kaliforniassa, mutta kasvoi Chicagossa Illinoissa. Hänen vanhempansa ovat muusikko Richard Sisto ja näyttelijä Reedy Gibbs. Hänen vanhempi sisarensa, Meadow (myös näyttelijä), sai hänet kiinnostumaan näyttelemisestä.lähde? Kouluttauduttuaan Francis W. Parker Schoolissa ja UCLA:ssa hän ryhtyi näyttelemään päätoimisesti.

Sisto oli naimisissa näyttelijä Marisa Ryanin kanssa vuodet 1993–2002. Nykyään Sisto on naimisissa Addie Lanen kanssa. Heillä on yksi lapsi, kesäkuussa 2009 syntynyt tytär.[1]

Tuottajana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näyttelemisen lisäksi Sisto toimii myös kameran takana. Vuonna 1998 hän tuotti elokuvan Taken yhdessä ystävänsä Ethan Embryn kanssa. Lisäksi hän on tuottanut elokuvat Three Women of Pain ja Paranoia 1.0. Huhtikuussa 2003 hän käynnisti oman tuotantoyhtiönsä Dima Entertainmentin.

Valikoitu filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. SISTO WEDS IN NEW YORK Contactmusic News 14.10.2009

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.