Ihmisjahti (vuoden 2003 elokuva)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ihmisjahti
Wrong Turn
Wrong Turn movie.jpg
Ohjaaja Rob Schmidt
Käsikirjoittaja Alan B. McElroy
Tuottaja Stan Winston
Brian Gilbert
Erik Feig
Robert Kulzer
Säveltäjä Elia Cmiral
Kuvaaja John Bartley
Leikkaaja Michael Ross
Pääosat Desmond Harrington
Eliza Dushku
Emmanuelle Chriqui
Jeremy Sisto
Kevin Zegers
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö 20th Century Fox
Summit Entertainment
Levittäjä 20th Century Studios
Netflix
Ensi-ilta Yhdysvallat 30. toukokuuta 2003
Suomi 26. syyskuuta 2003
Kesto 84 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Seuraaja Wrong Turn 2: Dead End
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Ihmisjahti (engl. Wrong Turn) on vuonna 2003 ensi-iltansa saanut yhdysvaltalainen kauhuelokuva, jonka on ohjannut Rob Schmidt. Elokuvan pääosia esittivät Desmond Harrington ja Eliza Dushku.

Elokuvalle on tehty kuusi jatko-osaa: Wrong Turn 2: Dead End (2007), Wrong Turn 3: Left for Dead (2009), Wrong Turn 4: Bloody Beginnings (2011), Wrong Turn 5: Bloodlines (2012), Wrong Turn 6: The Last Resort (2014) ja Wrong Turn (2021).

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Länsi-Virginian metsissä Halley Smith (Yvonne Gaundry) ja Rich Stoker (Joel Harris) ovat vuorikiipeilemässä. Kun Rich aikoo auttaa Halleyn ylös, joku tappaa hänet. Joku alkaa vetämään Halleyta ylös, joten hän katkaisee köyden ja putoaa maahan. Sitten Halley yrittää paeta autolleen, mutta kompastuu piikkilankaan. Tämän jälkeen joku raahaa kiljuvan Halleyn metsään.

Lääketieteen opiskelija Chris Flynn (Desmond Harrington) ajaa Länsi-Virginian vuoristoseudulla, mutta joutuu kemikaalivahingon takia etsimään eri reitin. Hän pysähtyy vanhalle huoltoasemalle ja tapaa vanhan miehen (Wayne Robson). Vanha mies ei auta Chrisiä, mutta Chris näkee kartan, josta näkee toisen reitin hänen määränpäähänsä. Chris lähtee matkaan, mutta erehtyy kiinnittämään huomionsa pois tiestä ja törmää Range Roveriin, joka on pysäytetty keskelle tietä. Auto kuuluu joukolle ystäviä, jotka ovat eräretkellä: Jessie Burlingame (Eliza Dushku), Carly (Emmanuelle Chriqui), Scott (Jeremy Sisto), Evan (Kevin Zegers) ja Francine (Lindy Booth). Heidän autonsa renkaat olivat puhjenneet piikkilankaan osuessaan.

Evan ja Francine jäävät vahtimaan autoja, kun muut lähtevät etsimään apua. Evan lähtee metsään tarkistamaan oudon äänen lähdettä. Hetken päästä Francine lähtee hänen peräänsä. Hän löytää vain Evanin kengän ja irtileikatun korvan, mutta yhtäkkiä joku tappaa hänet piikkilangalla kuristamalla.

Chris, Jessie, Carly ja Scott löytävät eristyksissä olevan mökin. He menevät sen sisään puhelimen toivossa, mutta löytävätkin ruumiinosia. Kauhistuneina he yrittävät paeta, mutta heidän on pakko mennä piiloon kuullessaan auton tulevan mökin pihaan. Kolme, epämuodustunutta kannibaalimiestä tulevat mökkiin sisään Francinen ruumiin kanssa. Sitten kannibaalit syövät hänet.

Nelikko yrittää paeta kannibaalien alettua nukkumaan. Yksi kannibaaleista, "Saw-Tooth" kuitenkin herää, herättää muut kannibaalit ja näin alkaa jahti halki metsän. Nelikko kiipeä aukiolle, joka on täynnä edellisten uhrien romuttuneita autoja. Pian kannibaalitkin saapuvat autollaan paikalle. Chris yrittää kiinnittää kannibaalien huomion itseensä, mutta häntä ammutaan jalkaan. Scott pelastaa hänet kiinnittämällä kannibaalien huomion ja juosten metsään. Jessie ja Carly varastavat kannibaalien auton. Haavoittunut Chris saapuu myös autolle ja he alkavat ajamaan polkua pitkin etsien Scottia. Scott näkee auton ja lähtee sitä kohti, mutta kannibaalit ampuvat häntä nuolilla selkään ja vievät hänen ruumiinsa mökilleen.

Chris, Jessie ja Carly saapuvat umpikujaan ja joutuvat jatkamaan jalkaisin. He löytävät vanhan vartiotornin ja kiipeävät sen sisälle. He löytävät siellä radion ja yrittävät kutsua apua, mutteivat onnistu siinä. Myöhemmin yöllä he näkevät tornista soihtuja kantavat kannibaalit, jotka etsivät heitä. Radiosta alkaa kuulua kohinaa, minkä kannibaalitkin kuulevat. Kannibaalit sytyttävät tornin tuleen. Chris, Jessie ja Carly pelastautuvat hyppäämällä tornista viereisiin puihin. Kun he pakenevat puissa, "Three-Finger" saa Carlyn kiinni ja tappaa tämän kirveellä.

Paettuaan Chris ja Jessie piiloutuvat vesiputouksen peittämään luolaan. Juuri kun he löytävät tien, kannibaalit löytävät heidät. Kannibaalit työntävät Chrisin alas kukkulalta ja ottavat Jessien mukaansa. Chris selviää putouksesta ja tapaa sheriffin, mutta ennen kuin hän ehtii kertoa sheriffille tapahtuneesta, yksi kannibaaleista ampuu nuolen sheriffin pään läpi. Chris piiloutuu poliisiauton alle ja kulkee sen mukana yhden kannibaaleista alettua ajamaan sitä kohti mökkiä.

Mökissä Jessie on sidottuna. Juuri kun Jessie aiotaan tappaa, Chris hyökkää mökin sisälle ja alkaa taistelemaan kannibaalien kanssa. Chris avaa Jessien siteet. Chris onnistuu pakenemaan mökistä Jessien kanssa ja he ampuvat haulikolla punaiseen kanisteriin, joka räjäyttää mökin ja kannibaalit sen sisällä. Chris ja Jessie ottavat kannibaalien auton ja ajavat elokuvan alussa esiintyneelle huoltoasemalle. Haavoittunut Chris ottaa sieltä kartan mukaansa, samalla kun vanha mies, joka ei auttanut Chrisiä, piilottelee huoltoaseman sisällä (hän oli ehkä liitossa kannibaalien kanssa).

Lopputekstien aikana nähdään noin minuutin pituinen kohtaus, jossa nimeltämainitsematon sheriffi saapuu palaneelle mökille tutkimaan sitä. "Three-Finger", joka jotenkin selvisi räjähdyksestä tappaa sheriffin kirveellä ja nauraa.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Desmond Harrington  Chris Flynn  
 Eliza Dushku  Jessie Burlingame  
 Emmanuelle Chriqui  Carly  
 Jeremy Sisto  Scott  

 

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.