Jenny Wilson

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jenny Wilson
Jenny Wilson.jpg
Henkilötiedot
Syntynyt20. lokakuuta 1975 (ikä 45)
Blekinge, Ruotsi
Ammatti kuvittaja
Muusikko
Aktiivisena 1997
Tyylilajit pop, rock, elektroninen musiikki
Yhtyeet First Floor Power
Aiheesta muualla
www.jennywilson.net

Jenny Wilson (s. 20. lokakuuta 1975 Blekinge) on ruotsalainen laulaja-lauluntekijä, jonka musiikissa on erityinen elektronisvaikutteinen tyyli.

Wilson perusti First Floor Power -yhtyeen vuonna 1997 ja julkaisi sen kanssa kaksi albumia, There Is Hope ja Nerves, ennen kuin jätti yhtyeen ja lähti soolouralle.

Wilson levyttää The Knife -yhtyeen Rabid Records -levy-yhtiölle. Hän on vieraillut laulajana myös The Knifen vuonna 2002 ilmestyneellä Deep Cuts -albumilla. Marraskuussa 2006 hän esiintyi Robynin The Rakamonie -EP:llä ”List of Demands” -kappaleen live-versiossa.

Wilsonin sooloalbumi Love and Youth julkaistiin Ruotsissa 2005. Wilson laulaa ja soittaa albumilla kaikki kappaleet kokonaan itse. Hän toimi itse myös tuottajana. Albumi sai ”Pop of the year” -palkinnon P3 Gold Prize Award -gaalassa. Wilson oli ehdolla myös Grammis-palkinnon saajaksi vuoden naisartisti -sarjassa sekä Manifestin ”Pop of the year”- ja paras live-esiintyjä -sarjoissa. Love and Youth julkaistiin elokuussa 2005 myös Australiassa. Albumin ensimmäinen single ”Summertime – The Roughest Time” sai paljon radiosoittoa australialaisella Triple J -kanavalla. Kappale noteerattiin myös Suomessa. Kappale soi valtakunnallisen radiokanava YleX:n X-Ryhmä-ohjelman tehona viikolla 50.

Wilson on esiintynyt Suomessa neljä kertaa; huhtikuussa 2006 Kuningasklubilla Tavastialla, elokuussa 2007 Flow-festivaaleilla Helsingissä ja huhtikuussa 2014 Suomen kiertueella Helsingissä ja Jyväskylässä. Kiertueella hän esiintyi 10.4 Tavastialla ja 11.4 Jyrock-festivaaleilla Ilokivessä Jyväskylässä.

Wilsonin toinen albumi "Hardships" ilmestyi helmikuussa 2009. Jälleen YleX:n X-Ryhmä-ohjelma huomioi albumin soittamalla The Wooden Chair-kappaletta viikon tehona viikolla 4.

Vuonna 2014 Wilsonin albumi Demand the Impossible! palkittiin Ruotsin Grammis-gaalassa vuoden parhaana levynä. Wilson palkittiin myös vuoden tuottajana ja artistina. Lisäksi hänen Daniel Wirtbergin kanssa tekemänsä musiikkivideo "Autobiography" palkittiin vuoden parhaana.[1]

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Albumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Singlet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Summertime – The Roughest Time  (2005)
  • Let My Shoes Lead Me Forward  (2005)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Jenny Wilson.