Jean Marsh

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jean Marsh vuonna 2009.

Jean Lyndsey Torren Marsh (s. 1. heinäkuuta 1934 Lontoo, Iso-Britannia) on brittiläinen näyttelijä ja käsikirjoittaja. Hän oli yksi pääosanäyttelijöistä televisiosarjassa Kahden kerroksen väkeä, jonka hän loi yhdessä Eileen Atkinsin kanssa. Marsh näytteli sarjassa sisäkkö Rose Buckia ja voitti suorituksestaan parhaan naisnäyttelijän Emmy-palkinnon vuonna 1975. Hän uusi roolinsa myös sarjan uusintaversiossa 2010–2012.

Marsh esiintyi 1950- ja 1960-luvuilla useissa brittiläisissä ja yhdysvaltalaisissa tv-sarjoissa, kuten Hämärän rajamailla, Pyhimys, Minä vakooja ja UFO. Vuosina 1982–1983 hän esitti Roz Keithiä yhdysvaltalaisessa sitcomissa 9 to 5. Marsh on myös esiintynyt moneen kertaan Doctor Who -sarjassa.

Marsh on näytellyt muun muassa elokuvissa Kleopatra, Charlie Bubbles – haihattelija, Frenzy, Kotka on laskeutunut ja Oz – ihmeiden maailma.

1990-luvulla Marsh oli Atkinsin kanssa tekemässä BBC:n draamasarjaa Muotitalo (House of Eliott). Myöhemmin hän on esiintynyt muun muassa sarjoissa Holby Cityn sairaala, Tohtorit ja Grantchester.

Marsh oli naimisissa näyttelijä Jon Pertween kanssa vuosina 1955–1960.

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.