Jay and Silent Bob Strike Back

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jay and Silent Bob Strike Back
Ohjaaja Kevin Smith
Käsikirjoittaja Kevin Smith
Tuottaja Scott Mosier
Säveltäjä James L. Venable
Kuvaaja Jamie Anderson
Leikkaaja Scott Mosier
Pääosat Jason Mewes
Kevin Smith
Shannon Elizabeth
Will Ferrell
Eliza Dushku
Ben Affleck
Chris Rock
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Dimension Films
Levittäjä UIP-Dunafilm
Miramax
Netflix
Ensi-ilta 2001
Kesto 104 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Jay and Silent Bob Strike Back (televisioesityksessä käytetty nimeä Jay ja Silent Bob iskevät takaisin)[1] on vuonna 2001 ensi-iltansa saanut yhdysvaltalainen komedia, jonka ohjasi toista pääosaa näyttelevä Kevin Smith. Se on Smithin viides kuvitteelliseen View Askewniverse -universumiin sijoittuva elokuva.

Vuonna 2019 julkaistiin Jay and Silent Bob Reboot -elokuva, jossa hahmot seikkailevat comic con -messuilla ja yrittävät estää sarjakuvan ja elokuvan reboottia.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Elokuva kertoo kahdesta ruohoa rakastavasta älykääpiöstä, jotka norkoilevat päivästä toiseen pienen newjerseyläisen lähikaupan edustalla. Ennen pitkää heidät häädetään lähestymiskiellon voimin ja he saavat piakkoin tietää, että heistä on tehty sarjakuva, jonka pohjalta tehdään vielä elokuva. Jay (Jason Mewes) ja Silent Bob (Kevin Smith) lähtevät Hollywoodiin estämään elokuvan tekoa. Matkalla Jay tapaa kauniin Justicen (Shannon Elizabeth), joka ystävättärineen paljastuu jalokivivarkaaksi.

Justicen ja hänen naiskoplansa harhauttamat kaverukset varastavat koe-eläinlaboratoriosta oranki Suzannen ja joutuvat ääliömäisen villieläin-sheriffi Willenhollyn (Will Ferrell) jahtaamaksi. Jalokivivarkaiksi lavastetut Jay ja Silent Bob pääsevät lopulta Hollywoodiin Miramaxin studiolle, jossa Bluntman & Chronic -elokuvaa kuvataan. He päätyvät sattuman kautta roolihahmojensa asuihin ja siten elokuvaan. Studiolle saapuvat myös Justicen petetyt rikoskumppanit sekä sheriffi Willenholly ja suuri lopputaistelu on valmis.

Loppukahakan jälkeen Jay ja Silent Bob puhdistavat nimensä katumapäälle tulleen ja timantit palauttaneen Justicen avulla, pelastavat Suzannen eläimiä elokuviin välittävältä toimistolta sekä keräävät valmistuneen elokuvan rojaltit. Jay ja Silent Bob matkustavat tuloillaan ympäri maailmaa etsimässä Internetissä murska-arvosteluja kirjoittaneita ihmisiä. Negatiivista kritiikkiä antaneet, yhtä lailla pikkupojat kuin papitkin, joutuvat Jayn ja Silent Bobin pahoinpitelemäksi.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Jay and Silent Bob Strike Back (2001) elonet.fi. Viitattu 19.8.2010.
Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.