Javier Castillejo

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Javier Castillejo
Javier Castillejo.jpg
Henkilötiedot
Koko nimi Francisco Javier Castillejo Rodriguez
Syntynyt 22. maaliskuuta 1968 (ikä 50)
Parla
Kansallisuus Espanja
Nyrkkeilijä
Lempinimi El Lince de Parla
Painoluokka keskisarja
Kätisyys oikeakätinen
Ammattilaistilastot
Ottelut 72
Voitot 62
– tyrmäysvoitot 43
Tappiot 8
Ratkaisemattomat 1
Ei tuomiota/
mitätöity
0

Francisco Javier Castillejo (s. 3. helmikuuta 1968) on espanjalainen nyrkkeilijä. Hän on ammattinyrkkeilyn entinen maailmanmestari sekä WBA-liiton keskisarjassa että WBC-liiton ylemmässä välisarjassa.

Ammattilaisura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Javier Castillejo debytoi ammattilaisena 22. heinäkuuta 1988. Hän voitti 30 ensimmäisestä ottelusta 29 ja saavutti välisarjan Espanjan mestaruuden 19. lokakuuta 1991 sekä WBC-liiton espanjankielisen maailman mestaruuden 12. joulukuuta 1992. Saman painoluokan WBA-liiton maailmanmestaruudesta hän otteli 24. huhtikuuta 1993, mutta hallitseva mestari Julio Cesar Vasquez voitti yksimielisellä tuomaripäätöksellä.

EBU-liiton Euroopan mestaruuden Castillejo saavutti 11. tammikuuta 1994 voittamalla Bernard Razzanon. Ranskalainen hallitseva mestari luovutti kuudennessa erässä. Castillejo puolusti menestyksekkäästi mestaruutensa neljä kertaa reilun kuuden kuukauden aikana, kunnes hän menetti sen Laurent Boudouanille 3. tammikuuta 1995. Castillejo ja Boudouani kohtasivat uudestaan reilu vuosi myöhemmin, mutta Boudouani voitti taas. 2. heinäkuuta 1997 Castillejo pääsi taas ottelemaan EBU-mestaruudesta, ja tällä kertaa hän voitti Ahmet Dottuevin.

Kahden liiton maailmanmestariksi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

29. tammikuuta 1999 Javier Castillejo kohtasi Keith Mullingsin WBC-liiton ylemmän välisarjan maailmanmestaruusottelussa. Espanjalainen haastaja voitti ottelun ja nousi maailmanmestariksi. Hän onnistui puolustamaan mestaruuttaan viisi kertaa vuosina 1999 ja 2000. 23. kesäkuuta 2001 hän kohtasi Oscar de la Hoyan Las Vegasissa. Ottelu kesti 12 erää, mutta päättyi de la Hoyan voittoon yksimielisellä tuomaripäätöksellä.

Castillejo voitti vapaan EBU-liiton Euroopan unionin mestaruuden ylemmässä välisarjassa ottelussa Xavier Moyaa vastaan 11. tammikuuta 2002. 12. heinäkuuta samana vuonna hänestä tuli WBC-liiton "väliaikaiseksi" maailmanmestariksi kun hän voitti Roman Karmazinin. Väliaikaisen mestaruuden hän menetti koska hän ei otellut varsinaista mestaria Shane Mosleya vastaan.

15. heinäkuuta 2006 Catillejo voitti Saksan Felix Sturmin keskisarjan WBA-liiton MM-ottelussa, ja Castillejo saavutti näin myös toisen suuren liiton maailmanmestaruuden. 2. joulukuuta samana vuonna Castillejo hävisi mestaruusottelussa Mariano Natalio Carreralle teknisellä tyrmäyksellä, mutta Carrera kärähti kielletyn aineen käytöstä ja Castillejo sai mestaruutensa takaisin 23. helmikuuta 2007. 28. huhtikuuta hän menetti mestaruutensa Felix Sturmille. [1]

Vuonna 2008 Castillejo otteli kerran. EBU:n tittelikamppailussa ja samalla käydyssä WBA-liiton karsintaturnauksessa hän hävisi saksalaiselle Sebastian Sylvesterille tyrmäyksellä kamppailun viimeisessä erässä.

Vuonna 2009 Castillejo palasi kehään. Kamppailussa hän kohtasi maanmiehensä Pablo Navascuesin. Ottelu päättyi ratkaisemattomaan täysien erien jälkeen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Javier Castillejo BoxRec. Viitattu 3.8.2008. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]