Jack Douglass

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jack Douglass
Douglass VidConissa 2014.
Douglass VidConissa 2014.
Henkilötiedot
Muut nimet jacksfilms
Syntynyt30. kesäkuuta 1988 (ikä 35)
Columbia, Maryland, Yhdysvallat
Kansalaisuus Yhdysvallat yhdysvaltalainen
Ammatti tubettaja, koomikko, muusikko
Siviilisääty naimisissa
Puoliso Erin Breslin (vih. 2018)
Muut tiedot
Aktiivisena 2006-
KoulutusAmerican University

John Patrick "Jack" Douglass, paremmin tunnettu YouTube-kanavansa nimellä jacksfilms, (s. 30. kesäkuuta 1988) on yhdysvaltalainen tubettaja, koomikko ja muusikko. 30. joulukuuta 2019 hänen kanavallaan on 4,7 miljoonaa tilaajaa, ja 1166 videota.

YouTube-ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

jacksfilms[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Douglass loi pääkanavansa, jacksfilmsin, 26. kesäkuuta 2006. Hänen ensimmäinen videonsa oli mainosparodia, nimeltään Handy Pen (suomennettuna "Kätevä kynä"). Videossa esiintyi Douglassin itsensä lisäksi hänen perhettään. Kanavan alkupuolella Douglass teki paljon mainosparodioita, yleensä Applen tai ostoskanavien tuotteista. Hänen katsotuin videonsa, The WTF Blanket (suomennettuna "WTF-peitto") yli 23 miljoonalla katselukerrallaan, on yksi näistä.

Douglassin videoissa kuullaan usein hänen itse säveltämiänsä ja sanoittamiansa kappaleita, yleensä humoristisista aiheista. Esimerkkejä ovat Alexander Hamilton, Raping VS Rapping, Valentine's Day Is A Lie sekä vuosittaiset Royalty Free Christmas Songs-videot.

Vuonna 2018 Douglass voitti Shorty Awardsien katsojien äänestämän palkinnon vuoden tubettajalle. Hän oli aiemmin sanonut, että mikäli voittaisi, hän vastaanottaisi palkinnon pukeutuneena Karvinen-naamiaisasuun. Lupaus toteutui. Samana vuonna Douglass oli ehdoissa Streamy Awardsien palkinnolle vuoden komediakanavasta.

Your Grammar Sucks[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kesäkuussa 2011 alkoi yksi Douglassin pitkäkestoisimmista ja suosituimmista YouTube-sarjoista, Your Grammar Sucks (suom. Kielioppinne on surkeaa), jossa hän lukee väärinkirjoitettuja lauseita katsojiensa lähettämistä YouTube-kommenteista. Sittemmin sarja on noteerattu Huffington Postissa asti.[1] Sarjan sadas jakso kesti yli tunnin verran, ja siinä esiintyi yli 50 eri sisällöntuottajaa. Sadannen jakson julkaisemisen jälkeen Your Grammar Sucksin julkaisu on jäänyt paljon harvemmalle, ja asiasta vitsaillaan usein kanavan katsojien keskuudessa, sillä sarjan ollessa suosituimmillaan Douglass tapasi sanoa, että sarjaa julkaistaisiin joka perjantai.

JackAsk[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

JackAsk on Q&A-tyyppinen sarja, jossa Douglass vastaa katsojiensa lähettämiin kysymyksiin yleensä sarkastisella tavalla. Sarjan nimi ja tunnus ovat referenssejä yhdysvaltalaiseen tosi-tv-sarjaan Jackass. JackAskin ensimmäinen jakso oli pelkästään yksinään katsottava vitsi, jossa kaikki kysymykset olivat "Oletko homo?", jonka jälkeen sarjassa on nähty monenlaisia toisistaan eriäviä kysymyksiä. Toisinaan Douglassilla on ollut vierailijoita sarjassaan, kuten hänen vaimonsa ja collegeaikainen huonetoverinsa. Joulukuussa 2019 JackAskia on tehty 99 jaksoa.

Yesterday I Asked You[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Douglass Toby Turnerin kanssa Vidconissa 2012.

JackAskissa oli myös osio, jossa Douglass kertoi katsojiensa vastauksia Twitterissä kysymäänsä kysymykseen. Pian sarja itsenäistyi ja nimeksi tuli Yesterday I Asked You (suom. Eilen kysyin teiltä) eli tuttavallisemmin YIAY. Ensimmäinen jakso julkaistiin Douglassin toisella kanavalla, jackisanerd, helmikuussa 2015. Sarja koostuu katsojien lähettämistä vastauksista kuvan, videon tai vain lyhyen tekstin muodossa Douglassin aiemmalla YIAY-videolla tai Twitterissä kysymään kysymykseen.

YIAYlla on ollut itsellään omia minisarjoja. Yli 400 jakson joukosta löytyy 6 jonka aiheena on ollut keksiä jatkoa "ruusut ovat punaisia, orvokit sinisiä"-runolle ja 4 jossa ollaan pyydetty "feikkifaktoja". Muita monen jakson muodostamia yleisiä teemoja ovat olleet muun muassa "neljällä sanalla, kuvaile asiaa X", "minun musiikkini, teidän lyriikkanne" joissa Douglass kokoaa kommenteista sanoitukset itse säveltämäänsä kappaleeseen sekä "luo tunnuslippu asialle X".

Syksyllä 2018 Douglass striimasi useita kertoja YIAYta livenä Twitchissä: hän kysyi kysymyksen, katsojat jättivät vastauksensa chattiin, Douglass valitsi viisi omasta mielestään parasta vastausta ja katsojat äänestivät niistä hauskimman. Kaikkien viiden erän voittaja sai itselleen ilmaisia fanituotteita Douglassin omasta verkkokaupasta.

Marraskuussa 2019 Douglass hostasi YIAYta live show’na Los Angelesissa, Teragram Ballroomissa kaksi kertaa: toinen kerta oli ikärajaton, toinen vain aikuisille. Juoni oli samanlainen kuin YIAY Livessä - yleisö jätti vastauksia kysymyksiin, Douglass valitsi omat suosikkinsa niistä, yleisö äänesti Douglassin suosikeista parasta jne. Vielä ei ole tiedossa tullaanko live show’ta järjestämään uudelleen.

Muut kanavat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Douglassilla on pääkanavansa lisäksi kolme muuta kanavaa: jackisanerd, featuredfridays ja SHUTUPDENNIS. Kaksi viimeistä kanavaa eivät ole enää käytössä, mutta jackisanerdille Douglass päivittää vlogien tyyppisiä lyhyitä videoita. Toisaalta kanavalle ollaan julkaistu myös YIAYta sarjan alkupuolella, YIAY Liven jaksoja sekä muuta humoristista sisältöä.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Douglassin sukujuuret ovat pääosin irlantilaiset. Hänellä on kaksi vanhempaa siskoa.

Douglass kihlautui pitkäaikaisen tyttöystävänsä Erin Breslinin kanssa tammikuussa 2017.[2] Pari avioitui 21. huhtikuuta 2018. He asuvat Los Angelesissa kolmen koiransa, Klondiken, Sundaen ja Chipwichin kanssa. Useissa Douglassin fanituotteissa on perheen vanhin koira, Klondike, piirroshahmona.

Palkinnot ja ehdokkuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Palkinto-gaala Kategoria Tulos
2018 Shorty Awards YouTuber of the Year Voitto
2018 Streamy Awards Overall Comedy Ehdokkuus

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. 'Your Grammar Sucks': Jack Reads Youtube Comments (VIDEO) Huffington Post. 11.7.2011. Viitattu 31.12.2019. (englanniksi)
  2. Rodriguez, Karla: YouTube Jack Douglass Engaged Erin Elizabeth Breslin J-14. 6.1.2017. Viitattu 31.12.2019. (englanniksi)