Jack (elokuva)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jack
Ohjaaja Francis Ford Coppola
Käsikirjoittaja
  • James DeMonaco
  • Gary Nadeau
Tuottaja Francis Ford Coppola
Säveltäjä Michael Kamen
Kuvaaja John Toll
Leikkaaja Barry Malkin
Tuotantosuunnittelija Dean Tavoularis
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Hollywood Pictures
Levittäjä InterCom
Netflix
Disney+
Ensi-ilta
Kesto 113 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 45 miljoonaa dollaria
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Jack on yhdysvaltalainen Francis Ford Coppolan ohjaama, vuonna 1996 ensi-iltansa saanut draamakomedia. Elokuvan pääosissa esiintyvät Robin Williams, Bill Cosby ja Jennifer Lopez.

Elokuva kertoo Powellin perheeseen syntyvästä Jack-nimisestä pojasta (Robin Williams), joka sairastaa Wernerin oireyhtymää.[1]

Karen ja Brian ovat viettämässä ystäviensä kanssa Halloween-juhlia, kunnes vasta toisella kuulla raskaana oleva Karen huomaa, että hänen pitää kiirehtiä sairaalaan synnyttämään. Karen synnyttää poikalapsen, joka nimetään Jack Charlesiksi.

Lääkärit huomaavat tutkimuksissa, ettei lapsi ole ihan normaali: Jack sairastaa Wernerin syndroomaa, jonka takia hän näyttää neljä kertaa vanhemmalta kuin ikäisensä.

Jack asuu yhdysvaltalaisessa kaupungissa äitinsä ja isänsä kanssa. Hän käy normaalin koulun sijaan herra Lawrence Woodruffin pitämää yksityiskoulua, koska vanhemmat pelkäävät, että Jackia kiusattaisiin sairauden takia tavallisessa koulussa. 10-vuotiaana Jack saa yrittää käydä normaalia koulua. Ensimmäisten päivien aikana häntä kiusataankin. Ajan kanssa Jack saa koulusta kuitenkin kavereita, joiden kanssa hän alkaa viettää aikaa koripalloa pelailen tai majassa oleillen. Erityisesti hän lähenee Louis Durante -nimisen pojan kanssa, joka asuu yksinhuoltajaäitinsä luona. Jackista ja Louisista tulee hyviä ystäviä.

Jackin kaunis luokanopettaja neiti Marquez pitää häntä tunnollisena ja kilttinä oppilaana, vaikka hän näyttääkin vanhemmalta kuin ikätoverinsa. Jack ihastuu opettajaansa, ja pyytää tätä koulun tansseihin, mutta opettaja ei pysty suostumaan tähän. Jack lähtee itkien pois, kaatuu portaissa ja saa sydänkohtauksen.

Lääkärit huomaavat, että kun Jack ikääntyy, hänen fyysinen kuntonsa heikkenee. Vanhemmat päättävät, että vastaavanlaisten tilanteiden välttämiseksi Jackin pitää jatkaa koulua kotona. Jack ei suostu tähän, ja masentuu.

Eräänä iltana hän menee baariin, ja tapaa siellä ystävänsä Louisin äidin, jota yrittää iskeä. Hän joutuu baarissa tappeluun toisen miehen kanssa, ja hänet pidätetään. Louisin äiti maksaa sakot, ja vie hänet autollaan takaisin kotiin.

Jackin kaverit kyselevät häntä leikkimään, mutta Jack ei tahdo, koska hän on lukkiutunut huoneeseensa. Kaverit spekuloivat Jackin palaamista kouluun, ja toivovat hänen palaavan. Seuraavana aamuna Jack päättää lähteä takaisin kouluun. Samaan aikaan luokkahuoneessa Louis kertoo ainekirjoituksessaan, että tahtoisi olla kuin hänen parhain ystävänsä, Jack.

Seitsemän vuotta myöhemmin Jack ja hänen ystävänsä valmistuvat high schoolista. Jack pitää päätösjuhlassa puheen, jossa toteaa ystävilleen, että elämä on lyhyt, ja kehottaa tekemään elämästä mahtavan. Elokuvan lopussa Jack lähtee hienolla avoautolla ystävineen juhlistamaan päättäjäisiä.

 Robin Williams  Jack Charles Powell  
 Diane Lane  Karen Powell (Jackin äiti)  
 Brian Kerwin  Brian Powell (Jackin isä)  
 Jennifer Lopez  Neiti Marquez  
 Bill Cosby  Herra Lawrence Woodruff  
 Fran Drescher  Dolores "D.D." Durante  
 Adam Zolotin  Louis "Louie/Lou" Durante  
 Todd Bosley  Eddie  
 Seth Smith  John-John  
 Mario Yedidia  George  
 Michael McKean  Paulie  
  1. JACK (1996) Robin-Williams.net. Viitattu 18.8.2014.