J. Lindeberg

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
J. Lindeberg
J.Lindeberg Logo.jpg
Tunnuslause 21st Century Lifestyle Brand
Yritysmuoto pörssiyhtiö
Perustettu 1996
Avainhenkilöt Johan Lindeberg (perustaja)
Kotipaikka Tukholma, Ruotsi
Toimiala muoti
Tuotteet vaatetus
Kotisivu jlindeberg.com

J. Lindeberg (lyh. JL) on ruotsalaisen muotisuunnittelija Johan Lindebergin vuonna 1996 perustama vaateyritys.[1]

Yrityksen pääkonttori sijaitsee Tukholmassa, Ruotsissa ja sen jakeluverkosto kattaa yli 35 maata ympäri maailman. Yrityksen valikoima koostuu muoti-, golf-, laskettelu- ja treenivaatteista.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Johan Lindebrg perusti vaatemerkin vuonna 1996 ja ennen sitä hän toimi markkinointijohtajana italialaiselle Diesel-farkkubrändille. Hän kyllästyi suuren yrityksen hitauteen uudistua ja päätti aloittaa oman yritystoiminnan.   

Ensimmäinen designmallisto J. Lindeberg -brändille oli nimeltään 21th Century Lifestyle, ja se sisälsi muoti- ja golfvaatteita miehille. Golfmalliston kehittelyssä oli mukana golfpelaaja Jesper Parnevik, ja mallistot nousivat ammattipelaajien tietoisuuteen. Vuonna 2002 esiteltiin ensimmäinen naisten mallisto sekä lasketteluvaatemallisto, jonka mainoskasvoksi tuli ruotsalainen laskija Jon Olsson.

Vuonna 2007 Proventus ja Stefan Engström tulivat yrityksen pääomistajiksi, ja Engströmistä tuli yrityksen toimitusjohtaja.

Vuonna 2012 yrityksen omistajiksi tulivat tanskalaisen Bestseller Groupin omistaja Anders Hoch Povlsen, Bestseller China -yhtiön osaomistajat Dan Friis ja Allan Warburg sekä toimitusjohtaja Stefan Engström. 2010-luvulla yritys on laajentunut maailmanlaajuisesti, ja sillä on nyt yli 200 liikettä ympäri maailman ja myyntiä 160 miljoonaa euroa vuodessa.

Yrityksen pääkonttori sijaitsee yhä Tukholmassa, ja samoissa tiloissa ovat myös yrityksen vaatesuunnittelijat. Johan Lindeberg tuli takaisin yrityksen luovaksi konsultiksi tammikuussa 2016.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. About J.Lindeberg jlindeberg.com. J.Lindeberg. Viitattu 29.7.2016. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä vaatetukseen, muotiin tai kauneudenhoitoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.