J.Lindeberg

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
J.Lindeberg
J.Lindeberg Logo.jpg
Tunnuslause 21st Century Lifestyle Brand
Yritysmuoto pörssiyhtiö
Perustettu 1996
Avainhenkilöt Johan Lindeberg (perustaja)
Kotipaikka Tukholma, Ruotsi
Toimiala muoti
Tuotteet vaatetus
Kotisivu http://www.jlindeberg.com

J.Lindeberg (lyhennetään usein JL) on ruotsalaisen muotisuunnittelija Johan Lindebergin vuonna 1996 perustama vaateyritys.[1]

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yrityksen pääkonttori sijaitsee Tukholmassa, Ruotsissa ja sen jakeluverkosto kattaa yli 35 maata ympäri maailman tarjoten niin muoti-, golf,- laskettelu- kuin treenimallistot. Lisää löydät merkin sivuilta j.lindeberg.com.

Johan Lindebrg perusti vaatemerkin vuonna 1996 ja ennen sitä hän toimi markkinointijohtajana italialaiselle farkku brändille Diesel, väsyttyään yrityksen hitauteen uudistua sekä toteuttaa Johanin visoita päätti hän aloittaa oman yritystoiminnan.   

Ensimmäinen design mallisto J.Lindeberg brändille oli nimeltään 21th century lifestyle ja se piti sisällään muoti- ja golfvaatteita miehille ja joka esiteltiin New York:in muotiviikoilla. Johanilla on aina ollut halu yhdistää elementtejä sekä ideoita muodin ja urheiluvaatteiden kesken. Kehittääkseen golf mallistoa Johan oli yhteydessä hyvään ystäväänsä PGA- tour golfpelaajaan Jesper Parnevik:iin, joka sopi täydellisesti J.Lindeberg:n uudistukselliseen ajatusmaailmaan  niin henkilönä kuin myös ammattipelaajana. Hänen kauttaan myös golf mallistot nousivat ammattipelaajien tietoisuuteen. Yksi tunnetuimmista Jesperin kilpailussa päällään pitämistä J.Lindeberg asuista oli Byron Nelson Classic Championship, Texas jossa hän pukeutui muun muassa rosa:n värisiin chinoihin.

Vuonna 2002 esiteltiin ensimmäinen naisten mallisto sekä lasketteluvaatemallisto jonka kasvoiksi tuli arvostettu ruotsalainen laskija Jon Olsson.

Vuonna 2007 juhli J.Lindeberg  yrityksenä 10- vuotisjuhliaan ja samana vuonna Proventus sekä Stefan Engström tulivat yrityksen pääomistajiksi ja Stefanista tuli yrityksen toimitusjohtaja.

Vuonna 2012 yrityksen omistajiksi Anders Hoch Povlsen (perustaja & omistaja Bestseller Group), Dan Friis, Allan Warburg (myös omistajina Bestseller Kina) sekä Stefan Engström, toimitusjohtaja J.Lindeberg. Yritys on laajentunut globaalisti, 215 liikkeellä ympäri maailman ja myyntiä 160 000 000€ vuodessa.

Yrityksen pääkonttori sijaitsee yhä Tukholmassa ja samoissa tiloissa ovat myös yrityksen vaatesuunnittelijat. Johan Lindeberg tuli takaisin yritykseen tammikuussa 2016, luovaksi konsultiksi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. About J.Lindeberg jlindeberg.com. J.Lindeberg. Viitattu 29.7.2016. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä vaatetukseen, muotiin tai kauneudenhoitoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.