Itämeri-sitoumus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Itämeri-sitoumus on Baltic Sea Action Groupin (BSAG) työkalu Itämeren suojeluun ja väline yrityksen vastuullisuusstrategian toteuttamiseksi. Itämeri-sitoumukset ovat BSAG:n kumppanien antamia konkreettisia lupauksia kehittää toimintaansa Itämeri- ja ilmastoystävällisemmäksi tietyn ajanjakson aikana[1]. Sitoumuksia on vuoteen 2023 mennessä annettu yli 300 kappaletta[2].

Itämeri-sitoumuksen voi tehdä yritys tai organisaatio, jolla on suora tai epäsuora vaikutus Itämereen. Mahdollisia sitoumuksentekijöitä löytyy lähes jokaiselta toimialalta. Itämeri-sitoumuksia ovat antaneet keskenään hyvin erilaiset toimijat.

Viimeaikaisiin sitoumuksentekijöihin kuuluvat muun muassa merituulivoimayhtiö Eolus, suomalainen suurpanimo Sinebrychoff, Koskenkorvan valmistaja Anora, ruokayhtiöt Fazer, Valio ja Nestlé, sekä metsäyhtiö UPM, energiayhtiö Gasum, muotibrändi Tauko Design ja digitaalisia palveluja suunnitteleva Gofore.

Itämeri-sitoumus on väline yrityksen vastuullisuusstrategian toteuttamiseksi ja siitä viestimiseksi. Itämeri-sitoumuksessa yritys määrittelee Itämeri- ja ympäristötavoitteet sekä kertoo, miten se aikoo konkreettisesti toimia tavoitteiden saavuttamiseksi. Itämeri-sitoumuksessa kuvataan myös, miten yrityksen edistymistä seurataan säännöllisesti[1].

BSAG:n vastuullisen liiketoimintaan, ympäristöön ja yhteiskuntaan erikoistuneet asiantuntijat auttavat sitoumuksen tekevää organisaatiota löytämään kehittämisen kohteet ja keinot vaikuttaa Itämeren tilaan. BSAG seuraa kaikkien hyväksymiensä sitoumusten edistymistä ja pitää yhteyttä sitoumuksentekijöihin.


Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Tee Itämeri-sitoumus Baltic Sea Action Group. Viitattu 7.3.2023.
  2. Itämeri sitoumukset arkisto Baltic Sea Action Group. Viitattu 7.3.2023.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

bsag.fi