Interaktiiviset visat ja chatit

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Interaktiiviset visat ja chatit ovat televisiossa esitettäviä tietokilpailuja ja chatteja, joihin katsojat saavat osallistua ottamalla yhteyttä ohjelman yhteydessä ilmoitettuun maksulliseen numeroon. Suomalaisilla TV-kanavilla on ollut useita interaktiivisia visoja ja chatteja. Näitä ovat olleet muun muassa Ring-a-Ling[1], Soittis, Paljon pelissä, Voittopotti, Voittosoitto sekä Tiedä ja Voita.

Voittopotti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Voittopotti oli MTV3-kanavalla esitetty interaktiivinen visailuohjelma. Sitä esitettiin vuosina 20062007 joka arkipäivä. Siinä katsojat saivat soittaa puhelimella maksulliseen numeroon ja nopein esikarsintalinjalla kolmeen kysymykseen vastannut pääsi suoraan lähetykseen kertomaan oikean vastauksen televisiossa esitettyyn kysymykseen. Jos katsoja vastasi oikein, hän voitti ruudussa näkyvän rahasumman.

Pelin kulku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin alussa juontaja esitti kysymyksen. Kun katsoja arveli tietävänsä oikean vastauksen, voi halutessaan soittaa ruudussa näkyvään numeroon maksullisen puhelun. Lähetyksen päätteeksi tietokone laski nopeimman ajan, kuka oli vastannut kolmeen kysymykseen nopeiten. Joskus pelaaja sai koittaa onneaan euro-pelissä, josta sai lisää rahaa. Pelaaja valitsi kolme numeroa ja niiden alta paljastui erilaisia voittosummia. Pelaaja voitti sen rahasumman joka tuli euro-pelistä.

Historiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Voittopotissa suurin voitettu summa oli 21 000 €. Suurin tarjolla oleva potti oli 50 000 €. Voittopotin juhlapelien palkintona oli useimmiten auto.

Voittosoitto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Voittosoitto oli interaktiivinen TV-visailu (esitettiin vuonna 2012), jossa kilpailtiin rahapalkinnoista tietämällä tehtävän oikea vastaus. Ohjelmaa esittivät MTV:n kanavat MTV3, Sub ja AVA. Voittosoiton ensimmäiset lähetykset nähtiin 18. heinäkuuta 2012 MTV:n kanavilla. EsoTV Limited oli kilpailun tuottaja, tekninen järjestäjä ja palkintojen maksaja. Ohjelmaa kuvattiin Unkarissa ja EsoTV Limited toimii veroparatiisissa Maltalla ja on osa unkarilaista Telemedia -konsernia.

Tiedä ja Voita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tiedä ja Voita oli interaktiivinen TV-visailu, jossa kilpaillaan rahapalkinnoista tietämällä tehtävän oikea vastaus.

Ohjelmaa esitti Nelonen Median kanava Nelonen (aiemmin myös Liv ja Jim). Tiedä ja Voita -ohjelman ensimmäiset lähetykset nähtiin 25. helmikuuta 2013. Stage1 Limited on kilpailun tuottaja, tekninen järjestäjä ja palkintojen maksaja. Ohjelmaa kuvataan Unkarissa ja Stage1 Limited on osa unkarilaista Telemedia -konsernia.

Tiedä ja Voita -ohjelmaa juonsi Iida Palosaari.

Tiedä ja Voita loppui 15.10.2021.

Eurojahti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eurojahti oli interaktiivinen TV-visailu (esitettiin vuosina 2013–2014), jossa kilpailtiin rahapalkinnoista tietämällä tehtävän oikea vastaus.[2]

Ohjelmaa esittivät MTV:n kanavat MTV3 ja Sub. Eurojahdin ensimmäiset lähetykset nähtiin 2. marraskuuta 2013. Kilpailun tuottaja ja palkintojen maksaja oli Londur Oy. Ohjelmaa kuvattiin pääkaupunkiseudulla, ja se käytti unkarilaisen Telemedia-konsernin tuottamia pelejä.

Aikaisemmin MTV Median kanavilla esitetty Eurojahti päättyi 30. huhtikuuta 2011.lähde?

Musavisa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Musavisa oli interaktiivinen TV-visailu (esitettiin vuonna 2013), jossa kilpailtiin rahapalkinnoista tietämällä tehtävän oikea vastaus.

Ohjelmaa esittivät Discovery Networks Finlandin kanavat TV5 ja Kutonen. Musavisan ensimmäiset lähetykset nähtiin 26. lokakuuta 2013. Maltalainen Telemedia InteracTV Ltd oli kilpailun tuottaja, tekninen järjestäjä, kilpailulinjan ylläpitäjä ja palkintojen maksaja. Ohjelmaa kuvattiin Unkarissa ja yritys on osa unkarilaista Telemedia -konsernia.

Musavisaa juonsi Henrik W. J., jonka juontotyyliin koko ohjelma perustui.

Voittostudio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Voittostudio oli interaktiivinen TV-visailu (esitettiin vuosina 2014–2016), jossa kilpailtiin rahapalkinnoista tietämällä tehtävän oikea vastaus.

Ohjelmaa esittivät MTV:n kanavat MTV3 ja Sub (aiemmin myös HUVI1). Voittostudion ensimmäiset lähetykset nähtiin 31. elokuuta 2014. Kilpailun tuottaja ja palkintojen maksaja oli Londur Oy. Ohjelmaa kuvattiin ensin pääkaupunkiseudulla, mutta joulukuusta 2014 lähtien ohjelman loppuun saakka Voittostudiota kuvattiin Unkarissa. Ohjelma käytti unkarilaisen Telemedia-konsernin tuottamia pelejä.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. TV-visan voitot maksamatta Ilta-Sanomat. 15.9.2004. Viitattu 31.12.2019.
  2. http://www.eurojahti.com