Institut Polytechnique des Sciences Avancées

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Institut Polytechnique des Sciences Avancées
IPSAn pääovi
IPSAn pääovi
Motto L'air, l'espace, l'IPSA
Perustettu 1961
Tyyppi yksityinen
Sijainti Pariisi, Lyon, Marseille ja Toulouse, Ranska
Sivusto www.ipsa.fr

Institut Polytechnique des Sciences Avancées (IPSA) on yksityinen ranskalainen ilmailutekniikan korkeakoulu. Se perustettiin vuonna 1961 Pariisissa.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Institut polytechnique des sciences appliquées perustivat vuonna 1961 Michel Cazin, Maurice Pradier ja Paul Lefort, kolme ilmailualan insinööriä, jotka asettuivat Pariisiin[1]. Vuonna 2001 nimi muutettiin Institut polytechnique des sciences avancéesiksi. Vuonna 2007 se avasi tytäryhtiön Toulouseen, joka on suojassa alueen tärkeältä ilmailuteollisuudelta.[2]

Ranskan hallitus myönsi vuonna 2005 koulun valmistuneille arvonimen "Ammattilainen ilmailu- ja avaruusjärjestelmien suunnittelussa", ja vuonna 2011 Commission des titres d'ingénieur valtuutti instituutin myöntämään insinöörin arvonimen. Ensimmäiset tästä tekniikasta valmistuneet päättivät opintonsa lukuvuoden 2013-2014 lopussa. Koulu tarjoaa kahden vuoden valmistelujakson ja kolmivuotisen erikoistumisjakson: "Televiestintäjärjestelmät", "On-board Computing", "Sähkömekaaniset järjestelmät", "Mekaniikka ja rakenteet" ja "Energia ja propulsio". Valmistuneet lähtevät koulusta virallisella arvonimellä "Expert en ingénierie des systèmes aéronautiques et spatiaux".

Vuodesta 2017 lähtien koulu on tarjonnut myös ilmailutieteen kandidaattia ja kesäkoulua.[3]

Alumneja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä koulutukseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.