Iivana Vasleinpoika

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ivan Vasiljevitš Patrikejev eli Ivan Bulgak (ven. Иван Васильевич Булгак Патрикеев,[1] n. 1440–1498) oli keskiaikainen venäläinen ruhtinas ja Pihkovan ja Novgorodin namestnik eli korkein käskynhaltija. Vuonna 1475 hän kohosi Moskovan pajarihallitukseen.lähde?

Ivan Patrikejevin suku kuuluu gediminideihin ja polveutuu siis Liettuan pakanakuninkaasta Gediminasista.[2] Patrikejevin sukuhaaralla, Golitsyneillä, oli sukupolvien ajan korkeita asemia Novgorodin ja Pihkovan myöhäiskeskiaikaisissa tasavalloissa, sekä kartanoita, linnoituksia ja maita Karjalassa, Inkerissä ja Vatjanmailla. Erään perimätiedon mukaan Golitsyn-suku sai nimensä nahkahansikkaasta (ven. golitsa), jota Ivan käytti.[2]

Ivan Vasiljevitšin isä oli ruhtinas Vasili Jurjevitš (k. 1450), ja tämän puolestaan ruhtinas Juri Patrikejevitš. Ruhtinas Mihail Bulgakov oli Ivan Vasiljevitšin poika.lähde?

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Ikonnikov, Nicolas F.: La noblesse de Russie E.1. [Golovatchev - Guedimine] part C, Paris: 1958.
  • Schwennicke, Detlev: Europaische Stammtafeln : Stammtafeln zur geschichte der europaischen staaten.Neue Folge Schwennicke, Europäische Stammtafeln, Marburg : Verlag von J. A. Stargardt, 1984.
  • Charles Cawley, Medieval Lands (Foundation for Medieval Genealogy)

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Князья Булгаковы rusgenealog.ru. Viitattu 18.6.2010. (venäjäksi)
  2. a b ”Golitsyn”, Nordisk familjebok, s. 1444. , 1908. Teoksen verkkoversio (viitattu 18.6.2010). (ruotsiksi)