House of 1000 Corpses

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
House of 1000 Corpses
House of 1000 Corpses poster.JPG
Ohjaaja Rob Zombie
Käsikirjoittaja Rob Zombie
Tuottaja Andy Gould
Säveltäjä Rob Zombie
Kuvaaja Tom Richmond
Pääosat Bill Moseley
Sheri Moon
Sid Haig
Karen Black
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Lions Gate Films
Ensi-ilta 2003
Kesto 89 min
Alkuperäiskieli Englanti
Seuraaja The Devil’s Rejects
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

House of 1000 Corpses on vuonna 2003 ensi-iltansa saanut yhdysvaltalainen kauhuelokuva, joka on rockmuusikkona tunnetun Rob Zombien esikoisohjaus. Elokuvan pääosia näyttelevät Bill Moseley, Sid Haig ja Sheri Moon. Elokuvan jatko-osa The Devil’s Rejects ilmestyi kaksi vuotta myöhemmin 2005. Senkin käsikirjoitti ja ohjasi Rob Zombie.

Elokuva on juoneltaan suurelta osin perinteinen yhdysvaltalainen kauhuelokuva ja muistuttaakin paljon vuoden 1974 Texasin moottorisahamurhat -elokuvaa. Rob Zombie onkin sanonut, että House of 1000 Corpses on kunnianosoitus vanhoille yhdysvaltalaisille kauhuelokuville kuten Texasin moottorisahamurhille.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuva kertoo neljästä nuoresta, jotka ajelevat pitkin Texasia ja päätyvät pieneen kylään. Kylässä he saavat kuulla paikallisesta legendasta, Dr. Satanista. Nuoret kiinnostuvat Dr. Satanin tarinasta ja lähtevät heti matkaan kuultuaan, että aivan lähellä kasvaa puu, jonka luona Dr. Satan tapettiin. Etsiessään puuta he poimivat matkaansa liftarin. Kesken matkan auton rengas puhkeaa, mutta liftari kertoo asuvansa lähellä ja nuoret päättävät lähteä tämän matkaan. Päästyään perille he saavat tutustua liftarin perheeseen: Fireflyeihin, ”Paholaisen hylkiöihin”...

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.