Hong Kong 97

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hong Kong 97
Julkaistu
Lajityyppi multidirectional shooter -peli (en)
Pelimuoto yksinpeli
Alusta Super Nintendo Entertainment System
Jakelumuoto Levyke
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Hong Kong 97 (tyyliteltynä HONGKONG1997) on HappySoftin kehittämä shoot 'em up, joka julkaistiin vuonna 1995 Super Nintendo Entertainment Systemille. Peli on saanut huonon maineen sen huonosta laadusta.[1]

Peli on äärimmäisen harvinainen keräilykohde.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli sijoittuu vuoteen 1997, jolloin kiinalaisia alkaa siirtyä Hong Kongiin, mikä aiheuttaa rikollisuuden nousun. Hong Kong lähettää Bruce Leen sukulaisen, Chinin (joka näyttää Jackie Chanilta Wheels on Meals-elokuvassa) tappamaan kaikki 1,2 miljardia kiinalaista. Kiinalaiset lähettävät Chinin perään kuolleen johtajan Tong Shau Pingin (Deng Xiaoping), joka on muutettu aseeksi. Pelin tarkoituksena on tappaa kiinalaiset ja Tong Shau Ping.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin tarkoituksena on tappaa kiinalaisia joita kävelee koko ajan ruudun poikki ylhäältä alas. Joskus tapetut viholliset pudottavat esineitä, joita ovat vihreä pallo, joka tappaa Chinin jos tämä tähän koskee, sekä huumeruiske, joka antaa Chinille hetken voittamattomuuden. Chin kuitenkin kuolee, jos häneen osutaan kerran.

Kun aikaa on kulunut tarpeeksi, Tong Shau Pingin pää ilmestyy ruudulle, jonka pelaajan tulee tappaa. Jos pelaaja onnistuu, peli jatkuu samalla tavalla siihen asti, kunnes pelaaja kuolee. Tämän jälkeen ruudulle ilmestyy aito kuva kuolleesta ruumiista, jonka yläpuolella lukee verinen teksti, "Dead Chin", kun taas alhaalla lukee "Chin is DEAD!". Tämän jälkeen tulee lopputekstit ja peli alkaa alusta. Kuva on otettu japanilaisesta New Death File III -Mondo-dokumentista.

Peli on eräs harvoista (jopa mahdollisesti ainut) Super Nintendo Entertainment Systemille julkaistuista peleistä, jossa sanotaan englanninkielen kirosana "fucking".

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Hong Kong 97 6.2.2008. Hardcore Gaming 101. Viitattu 1.1.2018.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.