Holden Commodore (2013)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Holden Commodore VF
Valmistustiedot
Valmistusmaa  Australia
Valmistaja Holden
Konserni General Motors
Valmistusvuodet 2013–2017
Muut nimet Chevrolet SS
Holden Calais
Holden Ute
Vauxhall VXR8
Korimalli 2-ovinen lava-auto
4-ovinen sedan
5-ovinen farmari
Luokka E-segmentti
Edeltäjä Holden Commodore (VE)
Seuraaja Holden Commodore (ZB)
Teknisesti samankaltaisia Chevrolet Camaro V
Holden Caprice (WM/WN)
Tekniset tiedot
Pohjalevy GM Zeta
Moottori V6
V8
Iskutilavuus 3,0–6,2 l
Polttoaine bensiini
Vetotapa takaveto
Vaihteisto 6-vaihteinen manuaali
6-vaihteinen automaatti

Holden Commodore VF on Holden Commodoren neljännen sukupolven mallin uudistettu versio, jota valmistettiin vuosina 2013–2017. Mallisarjaan kuuluivat myös ylellisempi Holden Calais sekä kaksiovinen avolavamalli Holden Ute. Yhdysvalloissa Commodorea myytiin nimellä Chevrolet SS ja Yhdistyneessä kuningaskunnassa nimellä Vauxhall VXR8.

Holden Commodore VF (2013–2017)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alun perin koritunnuksella VE tunnettu neljännen sukupolven Commodore koki vuonna 2013 perusteellisen kasvojenkohotuksen, jonka yhteydessä koritunnukseksi vaihtui VF.[1] Suurimmat ulkonäölliset muutokset olivat uudelleenmuotoillut ajovalot ja puskurit, lisäksi sedaniin tuli uudet, aiempaa leveämmät takavalot. Sisusta oli uudistettu täysin, sillä kojelauta ja ohjauspyörä olivat kokonaan uusia. Kaikissa malleissa oli vakiovarusteena kahdeksantuumainen kosketusnäyttö kojelaudan keskellä. Monet sisustuksen komponentit ja painikkeet oli lainattu muista General Motorsin malleista, joten ne olivat samoja kuin esimerkiksi monissa Opel-malleissa. Ulkonäön yksityiskohdissa oli joitain eroavaisuuksia eri malliversioiden välillä. Aiemman perusmalli Omegan sekä osittain myös paremmin varustellun Berlinan korvasi Evoke, joka oli nyt malliston edullisin versio. Calais oli ylellisempänä markkinoitu versio, jonka mallinimessä ei ollut viittausta muuhun Commodore-mallistoon. Commodore SV6 ja SS puolestaan edustivat malliston urheilullisempaa päätä.

Holden Commodore VF Sportwagon SV6 Storm

Syyskuussa 2015 esiteltiin uudistuneet mallivuoden 2016 autot. Uudistettuun mallisarjaan viitataan yleensä VF II -nimellä. Ulkonäköön tehtiin pieniä muutoksia, esimerkiksi farmarimalliin tuli uudet LED-takavalot. V8-moottori kasvoi 6,0-litraisesta 6,2-litraiseksi.

Holden Ute VF SV6
Holden Commodore VF II SV6
Holden Calais VF II

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Finally, the new ’world class’ Holden VF Commodore has landed in Australia (Internet Archive) 10.2.2013. News.com.au. Arkistoitu 26.9.2013. Viitattu 9.9.2022. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]