Herra X (sarjakuvahahmo)

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tämä artikkeli kertoo sarjakuvahahmosta, radio-ohjelmasta katso Herra X.
Herra X

120145-mister-x 400.jpg
Herra X, Marvel-universumin armoton tappaja

Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen Wolverine #159 (2001)
Luojat Frank Tieri & Sean Chen
Tiedot
Oikea nimi Ei tiedossa
Status Aktiivinen
Pituus
Paino
Ryhmäsidokset
Edelliset ryhmäsidokset
Tunnetut henkilöllisyydet
Tunnetut sukulaiset
Tunnetut voimat Telepatia, huippuun asti kehitetty fysiikka, nopeus, kestävyys, ketteryys ja refleksit

Herra X on Marvel -kustantamon sarjakuvissa esiintyvä, voimakas superroisto ja Wolverinen vihollinen. Hän esiintyi ensimmäisen kerran Wolverine-lehden numerossa 159 (helmikuu 2001).

Suomessa Herra X esiintyi ensimmäisen kerran Wolverine -lehden numerossa 3 (2002).

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Herra X syntyi erittäin rikkaaseen perheeseen ja häntä hemmoteltiin koko lapsuutensa ajan. Hänen telepaattiset voimansa heräsivät, kun X näki auton alle jääneen naisen kuolevan. Myös Jean Greyn voimat olivat heränneet samanlaisessa tapahtumassa. Tämän jälkeen X:lle syntyi pakkomielle tappamisesta.

Nuorena X suoritti useita murhia luoden telepaattisen yhteyden uhriinsa tunteakseen tämän kuolevan. Hän murhasi oman koiransa ja koko perheensä. Vuosien saatossa X:lle kertyi satoja murhia ja hän poistatti kaikki tietonsa itsestään. Käyttäen perheensä omaisuutta, X matkusti ympäri maailmaa ja opiskeli taistelulajien mestareiden alaisena murhaten nämä opittuaan kaiken mahdollisen heiltä.

Jokaisen murhan jälkeen, X viilsi vartaloonsa jäljen. Tavattuaan Wolverinen, hänen vartalonsa oli useiden satojen arpien täyttämä. X voitti myös Wolverinen heidän ensimmäisessä taistelussaan, mutta säästi Wolverinen hengen, koska oli kiinnostunut tämän kyvyistä ja urheudesta. X tarjosi sitten Wolverinelle mahdollisuutta liittyä häneen T:n, A:n ja Blokin lisäksi. Wolverine kuitenkin kieltäytyi ja kuultuaan X:n rikoksista, hän raivostui ja kaksikko taisteli jälleen. Vaikka X viilsi häntä miekoilla ja veitsillä, iski keihäällä, ampui konekiväärillä ja sytytti palamaan liekinheittimellä, Wolverine jatkoi taisteluaan. Lopulta Wolverinen regeneraatio oli liikaa X:lle ja hänen henkivartijansa, Blok, pelasti hänet.

Myöhemmin sekä X että Wolverine osallistuivat Bloodsport-turnaukseen. X taisteli voitokkaasti muun muassa Urakoitsijaa vastaan ja selvisi helposti finaaliin, jossa tapasi Wolverinen. Taistelusta kiinnostunut Wolverinen opettaja ja muinainen kamppailulajien suurmestari Ogun yritti vallata Herra X:n mielen, mutta tämän telepaattiset kyvyt estivät sen. Aluksi taistelu sujui samaan tapaan kuin heidän ensimmäisensä: Wolverine ei kyennyt iskemää X:ää, vaan tämä torjui kaikki iskut.

Hän kuitenkin tajusi X:n kyvyt ja antoi raivolleen vallan, jotta X ei kykenisi lukemaan hänen mieltään ja ennakoimaan Wolverinen iskuja. Taistelun suunta muuttui välittömästi eikä X kyennyt taistelemaan niin tehokkaasti. Ottelun ideana ei kuitenkaan ollut tappaa vastustajaansa vaan löytää mestaruusvyö jostain areenan useista laatikoista. X onnistui tässä ja voitti ottelun. Wolverine ei kuitenkaan välittänyt tästä vaan halusi tappaa X:n, mutta Blok pelasti X:n jälleen. X pakeni ja hänen nykyinen sijaintinsa on tuntematon.

Voimat ja varusteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Herra X on kaikenlaisten aseettomien ja aseellisten kamppailulajien mestari. Hän on kouluttanut itseään ympäri maailmaa ja vuosien intensiivisen harjoittelun tuloksen on yksi maailman parhaimmista lähitaistelijoista.

Herra X:n todellinen kyky on kuitenkin yli-inhimillinen. Hän on matalan tason telepaatti, joka käyttää kykyjään vastustajan mielen lukemiseen taistelun aikana. Täten Herra X kykenee "näkemään" vastustajan liikket ennen näiden toimeenpanoa ja kehittämään niitä vastaavan vastahyökkäyksen. Kyky tekee Herra X:stä erittäin vaarallisen ja vaikean taisteltavan, vaikka kyseessä olisikin yli-inhimillinen vastustaja, kuten Wolverine.

Herra X:llä on myös laaja asevalikoima, kuten alkuperäinen John Dillingerin konepistooli ja Saddam Husseinin antama liekinheitin.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]