Helttakeisarikyyhky

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Helttakeisarikyyhky
Uhanalaisuusluokitus

Erittäin uhanalainen [1]

Erittäin uhanalainen

Tieteellinen luokittelu
Domeeni: Aitotumaiset Eucarya
Kunta: Eläinkunta Animalia
Pääjakso: Selkäjänteiset Chordata
Alajakso: Selkärankaiset Vertebrata
Luokka: Linnut Aves
Lahko: Kyyhkylinnut Columbiformes
Heimo: Kyyhkyt Columbidae
Suku: Keisarikyyhkyt Ducula
Laji: galeata
Kaksiosainen nimi

Ducula galeata
(Bonaparte, 1855)

Katso myös

  Helttakeisarikyyhky Wikispeciesissä
  Helttakeisarikyyhky Commonsissa

Helttakeisarikyyhky (Ducula galeata) on erittäin uhanalaisena vain Nuku Hivalla Ranskan Polynesiassa elävä kyyhkylintu.[2]

Helttakeisarikyyhkyt on hyvin suurikokoinen, tumma kyyhkylintu. Helttakeisarikyyhkyt elävät subtrooppisissa metsissä[1] ja toisinaan niitä tavataan myös appelsiini- ja banaaniviljelmiltä [2]. Linnut käyttävät ravintonaan puiden ja pensaiden hedelmiä erityisesti guavia.

Helttakeisarikyyhkyjen kannan suuruudeksi arvioidaan vain noin 150 yksilöä. Suurimmat uhkat, jotka kohdistuvat lintuihin, ovat niiden laiton metsästys, elinalueen tuhoutuminen sekä saarelle tuodut rottalajit erityisesti mustarotat[1]. Helttakeisarikyyhkynaaraat munivat vain yhden munan pesimäkautena, joten kannan lisääntyminen on hidasta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c BirdLife International: Ducula galeata IUCN Red List of Threatened Species. Version 2013.2. 2012. International Union for Conservation of Nature, IUCN, Iucnredlist.org. Viitattu 15.4.2014. (englanniksi)
  2. a b Marquesan Imperial-pigeon – BirdLife Species Factsheet BirdLife International. Arkistoitu 5.3.2016. Viitattu 12. lokakuuta 2007.
Tämä lintuihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.