Helsingin pelastusliitto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Helsingin Pelastusliitto ry (HELPE ry) on pelastusalan kattojärjestö Helsingissä toimiville, paloturvallisuustyön ja väestönsuojelutyön rekisteröidyille yhdistyksille. HELPE on yleishyödyllinen kansalaisjärjestö, jonka tavoitteena on edistää helsinkiläisten omatoimista varautumista ihmisten, omaisuuden ja ympäristön turvaamiseen normaali- ja poikkeusoloissa. HELPE perustettiin joulukuussa 1992 yhdistämään vapaaehtoinen väestönsuojelu- ja paloturvallisuustyö Helsingissä. HELPE:n tärkeä yhteistyökumppani on Helsingin kaupungin pelastuslaitos. Helpe ry:n toiminnanjohtajana toimii Olli-Veikko Kurvinen ja hallituksen puheenjohtajana Mika Paavilainen Laajasalon VPK:sta.

HELPE kuuluu jäsenjärjestönä Suomen Pelastusalan Keskusjärjestöön. HELPE:n jäseniä ovat Helsingin kaupunki, Helsingin Väestönsuojeluyhdistys HVSSY, Helsingin sopimuspalokunnat eli VPK:t (Helsingin VPK, Haagan VPK, Laajasalon VPK, Lauttasaaren VPK, Malmin VPK, Marjaniemen VPK, Oulunkylän VPK, Pakinkylän VPK, Pitäjänmäen VPK, Puistolan VPK, Pukinmäen VPK, Tammisalon VPK, Tapanilan VPK, Vanhan Käpylän VPK ja Vuosaaren VPK), Niinisaaren TPK, sekä Arctech Helsinki Shipyard TPK. Lisäksi HELPE ry:n kannatusjäsenenä toimii Arctech Helsinki Shipyard Oy.

HELPE sijaitsee Helsingin väestönsuojelun johtokeskuksen kalliosuojassa, osoitteessa Lääkärinkatu 3.

Helsingin pelastusliitto HELPE Oy[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Helsingin pelastusliitto HELPE Oy perustettiin vuonna 2002. HELPE Oy:n tarkoituksena on pääkaupungin yritysturvallisuuden kehittäminen koulutuksen ja konsultoinnin keinoin sekä varojen hankkiminen Helsingin pelastusalan aatteelliselle järjestötyölle. Helsingin pelastusliitto ry omistaa HELPE Oy:n sataprosenttisesti. HELPE Oy:lle siirtyi HELPE ry:n harjoittama yritysturvallisuuskoulutus. HELPE Oy kouluttaa yritysten suojeluorganisaatioita, järjestää erilaisia turvallisuuskorttikoulutuksia sekä ja konsultoi, suunnittelee ja kouluttaa yritysten turvallisuussuunnitelmien tekemisen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]