Helsingin Polkupyöräilijät

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Helsingin Polkupyöräilijät ry
Perustettu 1981
Toimiala pyöräilyaktivismi
Päämaja Iso Roobertinkatu 3-5 A 22
00120 Helsinki
Toiminta-alue Suomen lippu Helsinki, Suomi
Jäsenet 1 800
Viralliset kielet suomi, ruotsi, englanti
Jäsenlehti Polkija
Sivusto https://www.hepo.fi/
Helsingin Polkupyöräilijöiden retkilähtö.
Helsingin Polkupyöräilijöiden lähtöpaikka, Maunulan maja Helsingin keskuspuistossa.
Retkellä hajonneen polkupyörän korjausta.

Helsingin Polkupyöräilijät (lyhenne HePo, ruots. Helsingfors cyklister, engl. Helsinki Cyclists) on Helsingissä toimiva pyöräilijöiden etujärjestö. Yhdistys pyrkii vaikuttamaan lainsäädääntöön ja liikennesuunnitteluun pyöräliikenteen olosuhteiden kehittämiseksi. Yksi HePon keskeisistä toimintatavoista on pyöräilyretkien järjestäminen.

Yhdistys on perustettu vuonna 1981. Yhdistys ei harjoita kilpailutoimintaa. Helsingin Polkupyöräilijät on Euroopan pyöräilyjärjestöjen European Cyclists' Federationin jäsen Pyöräliiton kautta.

HePo osallistuu Fillari-[1] ja GoExpo-messuille[2] ja järjestää erilaisia tapahtumia valtakunnallisen Pyöräilyviikon yhteydessä sekä syksyisin Autottomana päivänä.

Liikennepolitiikka[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Helsingin Polkupyöräilijät pyrkii aktiivisesti edistämään polkupyöräilyn edellytyksiä ja liikenneturvallisuutta pääkaupunkiseudulla ja koko Suomessa. Yhdistys tekee yhteistyötä kaupunki- ja liikennesuunnittelijoiden kanssa. Yhdistyksen jäseniä osallistuu erilaisiin liikennepoliittisiin työryhmiin, joissa he toimivat polkupyöräilijöiden puolesta niin kunnallisella kuin valtiollisellakin tasolla. Yhdistys vaikuttaa jäsenistönsä välityksellä lisäksi Pääkaupunkiseudun ulkoilukarttojen tekemiseen.

Helsingin Polkupyöräilijät on puoluepoliittisesti sitoutumaton.[3]

Pyöräretket[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhdistyksen organisoimat pääkaupunkiseudun pyöräretket keräävät runsaasti osallistujia, myös jossain määrin jäsenten ulkopuolelta. Yhdistys on harjoittanut ohjattua retkitoimintaa toimintansa alusta alkaen.lähde? Kesäkauden retket ovat ohjattuja ja jatkuvat huhtikuun puolivälistä lokakuun puoliväliin. Kesäkauden pyöräretket ovat 30-80 kilometriä pitkiä.lähde? Yhdistys järjestää aktiiviharrastajille pyöräilyretkiä myös talvikaudella ja pitempiä kuntopyöräilyjä lauantaisin.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. HePo Fillari-messuilla 4-6.3.2016 Helsingin Polkupyöräilijät ry. 22.2.2016. Viitattu 14.1.2017.
  2. Jäsentiedote 11/2016 Helsingin Polkupyöräilijät ry. 16.3.2016. Viitattu 14.1.2017.
  3. Yhdistys Helsingin Polkupyöräilijät ry. Viitattu 3.3.2017.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]