Heino (laulaja)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Heino esiintymässä vuonna 2006.

Heino (oikealta nimeltään Heinz Georg Kramm, s. 13. joulukuuta 1938 Düsseldorf-Oberbilk, Saksa) on suosittu saksalainen iskelmä- ja kansanmusiikkilaulaja. Lempinimi on peräisin hänen sisareltaan, jolle tuotti vaikeuksia sanoa veljensä ristimänimiä. Heinon tunnetuimpia kappaleita ovat esimerkiksi ”Komm’ in meinen Wigwam” ja ”Hit Medley”.

Heinon laulutyyli on helposti tunnistettava, voimakas – englanniksi "booming". Osa laulajan suosiosta perustuu tahattomaan koomisuuteen kitschin tavoin. Tällöinkin Heino on rakastettu taiteilija, vaikkakin ehkä eri lähtökohdista. Katso myös Camp.

Heino on osoittanut leikkimielistä muuntautumiskykyä uusien tuulien vallatessa viihdemarkkinoita. Osoituksena on 1980-luvulla diskomusiikin tyyliin tehtyjä sovituksia aiemmista hittikappaleistaan, ja uusimpana metallimusiikin "haltuunotto" versiomalla muun muassa Rammsteinin lauluja. Musta nahka ja pääkallosymboliikka kuuluvat elimellisesti Heinon uuteen habitukseen. Musiikkityylille ominainen angsti on korvattu artistin hymyilevällä perusluonteella.

Heino sairastaa Basedowin tautia, jonka oireena on ulkonevat silmät. Hän on käyttänyt 1970-luvulta lähtien julkisuudessa tummia aurinkolaseja, joista on muodostunut laulajan tavaramerkki. Joihinkin konserttitilaisuuksiin on myös yleisölle jaettu Heino-aurinkolaseja.

Heino on mukana Deutschland sucht den Superstar -ohjelman tuomaristossa 12. tuotantokaudella.[1]

Julkaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. RTL-Castingshow: Heino wird "DSDS"-Juror Spiegel Online. Viitattu 19.1.2015. (saksaksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.